Dječje igralište na Selčini - briga ili nebriga?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.8.2020. 12:03:20
Dječje igralište na Selčini - briga ili nebriga?

Foto: Ivan Bolkovac

Vijećnik M.O. Gajišće Ivan Bolkovac tvrdi da je dječje igralište na Selčini devastirano, zamjenik predsjednika VGČ Sesvete Dražen Markota tvrdi suprotno.




Vijećnik M.O. Gajišće Ivan Bolkovac u kontaktu s našom redakcijom ustvrdio je da je dječje igralište na Selčini devastirano. 


"Zašto se djeca u drugom najvećem mjesnom odboru(Gajišće) u Sesvetama moraju igrati na igralištu koje je opasno za djecu. (Crvenom bojom na fotografijama zaokružena su mjesta oko dječjih sprava gdje viri beton i gdje dijete pri padu može zadobiti ozbiljne ozljede)", tvrdi Bolkovac nastavljajući da je kao  član vijeća mjesnog odbora Gajišće 3 godine ukazivao na taj problem i na potrebu rekonstrukcije igrališta, kroz nekoliko zaključaka vijeće je uputilo zahtjev za rekonstrukcijom, ali, kako reče, do danas se ništa nije napravilo. 


"Prije pola godine razgovarao sam sa gospodinom iz Zrinjevca i molio ga da se barem beton oko sprava odštema, rekao je da u sklopu održavanja to mogu napraviti, ni to nije napravljeno. U mjesnom odboru Luka napravljeno je novo dječje igralište, u mjesnom odboru Sopnica napravljena su dva nova dječja igrališta", završava Bolkovac.


Upitali smo zamjenika predsjednika VGČ Sesvete Dražena Markotu što se namjerava s tim igralištem obzirom na reakciju vijećnika Gajišća. 


Te tvrdnje o zanemarivanju igrališta na Selčini uopće ne stoje. Mi smo to igralište uređivali u više navrata. U prošloj i pretprošloj godini se tu radilo. Postavljena je prije svega ograda oko igrališta kako bi djeca bila sigurnija, dodane su i neke nove sprave i uvijek ćemo koliko god možemo ulagati u takve dječje prostore. Još ćemo postaviti stupiće da se po stazi na tom prostoru ne može s autom, a i drugo što bude potrebno", kaže nam Markota dodajući da se baš u dječja igrališta puno ulaže. 


"Uvijek ima negdje neka sitnica koja nekoga zasmeta, nešto za popraviti ili zamijeniti, no to se sve rješava u hodu i ne treba oko toga dramiti niti dizati veliku prašinu, te dezinformirati javnost. Zahvaljujem vijećniku Boljkovcu na ukazanom i to će uskoro biti riješeno", zaključuje Markota.

 



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.1.2024. 13:11:23

Create Account