Lokalni terorizam u Kašini: Ponovo gorjelo tek obnovljeno dječje igralište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.11.2023. 11:31:45
Lokalni terorizam u Kašini: Ponovo gorjelo tek obnovljeno dječje igralište

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Fetiš na plamteći dječji tobogan, pomanjkanje mozga u glavi ili možda čak i lokalni terorizam, neki su od mogućih motiva za noćašnje idiotsko djelo.



Za sada nepoznat idiot (ili više njih) ponovo je zapalilo tobogan na dječjem igralištu u Kašini. Podsjetimo, u noći s 30. travnja na 1. svibnja ove godine na istom tom dječjem igralištu bila je zapaljena ista sprava koja je izgorjela u potpunosti. Druge sprave za igranje nisu dirane. Više od pola godine trebalo je Zrinjevcu da zamijeni uništenu spravu, dakle plastični dječji tobogan na drvenoj konstrukciji. To je učinjeni neki dan.


KAKVI IDIOTI: HULIGANI NOĆAS ZAPALILI DJEČJE IGRALIŠTE U KAŠINI


Noćas ponovo ista priča. Ista ta sprava ponovo je gorjela. Ponovo su kašinski vatrogasci brzom intervencijom spriječili da se požar ne proširi na cijelo igralište, obzirom da je povezano s gumenom antistres podlogom koja je u zoni tobogana također uništena. 


Policija je o ovom slučaju kratko izvijestila:

Jučer, 26. studenoga oko 20.15 sati u Kašini u Ulici Ivana Mažuranića, u dječjem je parku nepoznati počinitelj najvjerojatnije uporabom otvorenog plamena zapalio drvenu kućicu s toboganom u gradskom vlasništvu. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je zasad neutvrđena.


"Ovo više nije slučajno. Početkom svibnja kad je prvi puta gorjelo, nagađali smo da se radi o delikventima koji su iz obijesti zapalili tobogan, a sada više ne znam što bi rekao, tko god to napravio kao da je čekao da se postavi novo i ponovo išao uništiti. To je sad već terorizam. Lokalni terorizam prema našoj djeci kojoj se uništava mogućnost igranja na dječjem igralištu", kaže nam jedan Kašinčan kojeg smo zatekli u blizini. 


Dječje igralište je zaklonjeno od pogleda željeznom nadstrešnicom pozornice, tako da se tamo može svatko okupljati, međutim, malo je vjerojatno da je po noćašnjoj niskoj temperaturi na igralištu bilo bilo kakvo okupljanje delikvenata. Ovo je očito učinjeno smišljeno s namjerom uništenja i naš sugovornik dobro je to okarakterizirao kao lokalni terorizam. Jedino je za sada još nejasna poruka počinitelja, što je on tim činom želio reći.


Lokalne zajednice pa i kašinska često zazivaju video nadzore na javne površine, ali u gradu se to očito baš i ne čuje, no, očito dok se javni prostori ne stave pod kontrolu, ovakvi događaji zbivat će se i u budućnosti. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.1.2024. 13:11:23

Create Account