Izvrstan odaziv građana na darivanje krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2023. 12:28:24
Izvrstan odaziv građana na darivanje krvi u Sesvetama

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Na iznadprosječni odaziv zacijelo je potaknulo i dobro vrijeme.



Na jučerašnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je, kao i uvijek, održana u velikoj dvorani Doma obrtnika Sesvete odazvalo se za sesvetske prilike iznadprosječnih 71 građana. Od njih 14 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga, najčešće nepravilan tlak ili preniska razina željeza u krvi, tako da je prikupljeno 57 doza životno važne tekućine.


Plan za svaku akciju u Sesvetama, a koja se održava jednom mjesečno je 50 prikupljenih doza, tako da je ovo bilo solidno iznad planiranoga. Još jedna lijepa vijest s akcije nam govori da je pristupilo po prvi puta četvoro novih, mladih sugrađana koji su došli po prvi puta dati krvi i time se priključili sa svakom akcijom sve većoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi. 


"Posebno nas raduje što su došli mladi, jer na njima i počiva dobrovoljno davalaštvo i nadam se da će i ostati naši darovatelji. Koristim ovu priliku da njima, a i svim ostalima koji su se odazvali i pokazali dobru volju i humanost najljepše zahvaliti", rekao je voditelj sesvetskog dijela Crvenog križa Željko Turčić.


Naredna akcija je sredinom listopada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account