Jedan od alternativnih obilaznih pravaca gradilišta na Ljudevita Posavskog - Rimski put sav je raskopan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.7.2023. 11:07:33
Jedan od alternativnih obilaznih pravaca gradilišta na Ljudevita Posavskog - Rimski put sav je raskopan

Foto: Čitatelj SD portala

Mnogi građani koji kao obilazni pravac radova na dijelu Ulice Ljudevita Posavskog koriste Rimski put vrlo su frustrirani jer je većim dijelom raskopan.



Vozači koji su obilazni pravac zatvorenog dijela Ulice Ljudevita Posavskog pronašli u Rimskom putu, jer je Savska cesta primila veći dio prometa s Ljudevita Posavskog što izaziva na trenutke prometni kaos, ljuti su jer je Rimski put raskopan već vrlo dugo vrijeme i nikako da se kolnik sanira. 


Pitaju se u čemu je problem i nije li se moglo pretpostaviti unaprijed, jer se godinu dana znalo za aktualne radove na području Sesvetske Sopnice, pa se moglo pretpostaviti da će se Rimski put intenzivno koristiti kao jedan od obilaznih pravaca. 


Doznali smo da je Rimski put raskopala Gradska plinara radi radova na plinskoj mreži, no još uvijek nisu predali gradilište, dakle Zagrebačke ceste ne mogu niti sanirati prekop, jer ih treba angažirati investitor radova, odnosno Gradska plinara. 


Iz Gradske četvrti Sesvete kažu da su o tom problemu izvijestili već prije gotovo dva tjedna, te da su tražili od Zagrebačkih cesta privremenu sanaciju koliko god je to u njihovoj moći, a obzirom na novonastale okolnosti, što su iz Zagrebačkih cesta obećali poduzeti. 


"Rimski put u cijelosti će biti preasfaltiran sredstvima Gradske četvrti onog trenutka kada će nam to dozvoliti okolnosti", rekao nam je voditelj Stručne služne u GČ Sesvete Stipe Jurić.


To je hvale vrijedna informacija, međutim, trenutačno vozačima koji vozilima preskaču rupe na Rimskom putu ne znače puno. Kao niti vozačima koji koriste Savsku cestu kroz Jelkovec koja je pogotovo u špici u pravom prometnom kaosu.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account