Pokrenut postupak izgradnje željezničke postaje Sesvetska Sopnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.9.2018. 8:47:45
Pokrenut postupak izgradnje željezničke postaje Sesvetska Sopnica

Foto: Sesvete danas, arhiva

Nakon što je ministar Oleg Butković 5. lipnja posjetio Sesvete, konačno je ubrzan postupak izgradnje željezničkog stajališta Sesvetska Sopnica.



O spomenutom željezničkom stajalištu priča je duga vjerojatno više od dva desetljeća, svojedobno je pokrenut proces izrade, ali izrada idejnog rješenja i ostalih „papirnatih” dokumenata trajala je jako dugo. Predugo za strpljenje lokalnog stanovništva koje gravitira toj budućoj željezničkoj stanici. Tek je dolaskom ministra prometa Olega Butkovića u Sesvete cijela priča znatno ubrzana, jer se ministar i sam uvjerio u potrebu promtnog reagiranja što se tiče u ovom slučaju željezničkog prometa u Sesvetama. Uz njega je bio i pomoćnik Josip Bilaver koji se također osobno zauzeo i operativno značajno ubrzao cijeli proces.


Stoga je upravo objavljen javni natječaj za odabir izvođača radova koji traje do 17. rujna.  Ukoliko ne bude žalbi na odabir, možemo očekivati polovicom listopada objavu odabranog izvođača radova koji će, nadajmo se, potom uskoro krenuti s poslom. 


Procijenjena vrijednost radova je nešto iznad 19 milijuna kuna, no u konačnici će se vidjeti koliki će iznos ponuditi natjecatelji. U svakom slučaju, nadajmo se da ćemo vrlo skoro na području Sesveta imati još jedno željezničko stajalište, Sesvetsku Sopnicu. No tu priči nije kraj. Slijedi projekt Sesvetska Selnica o kojem je također razgovarano s ministrom i koji bi trebao uslijediti odmah nakon izgradnje ovog sadašnjeg. 


Podsjetimo, na poziv g.č. Sesvete i udruge Zelene i plave Sesvete, 5. lipnja ministar je sa suradnicima posjetio Sesvete gdje se i sam osvjedočio o stanju sesvetskog željezničkog kolodvora, kao i negdjašnjeg javnog wc-a te je tada dogovorena skora obnova kolodvora, cjelokupna rekonstrukcija onoga što je nekad služilo kao javni zahod, te izgradnja spomenutih dvaju željezničkih stajališta.  


Na tadašnjem sastanku bilo je riječi i o ubrzanju izgradnje brze ceste Popovec – Marija Bistrica, na čemu će također, obećali su, ministra uporno gnjaviti organizatori tog sastanka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account