Policija najavila lov na martinjske veseljake - vozače

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.11.2022. 10:56:55
Policija najavila lov na martinjske veseljake - vozače

Foto: Ilustracija

U petak, 11. studenoga 2022. godine obilježava se „Martinje“ – narodni običaj krštenja mošta te se u cestovnom prometu očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

 


Kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će od petka 11. studenoga 2022. godine pa do ponedjeljka 14. studenoga 2022. godine, od 22 do 6 sati pojačano postupati u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

 

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice te nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

 

Ujedno, navedenih dana će policijski službenici kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati  prekršaje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“- vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te nepropisne uporabe mobitela.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.11.2022. 11:04:55

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account