U kući na području Sesveta uzgajao indijsku konoplju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.7.2021. 11:00:09
U kući na području Sesveta uzgajao indijsku konoplju

Foto: PUZ

Policija je izvijestila da je na području Sesveta otkrila uzgajivača indijske konoplje za preprodaju droge.Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Sumnja se da je 55-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga sa ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u kući na području Sesveta uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao.

                 

Policijski službenici su 27. srpnja 2021. godine obavili pretragu kuće u Sesvetama gdje je pronađena posebno prerađena prostorija u kojoj je uređajima za osvjetljavanje i protok zraka stvoren uvjet za umjetni uzgoj bilja u kojoj je zasađeno osam stabljika konoplje, dvije digitalne vage za precizno mjere i uređaj za vakumiranje.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok će  kaznenu prijavu podnijeti Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.10.2021. 13:06:41

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account