U sklopu Dana Brestja održan Dan zdravlja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2023. 15:11:31
U sklopu Dana Brestja održan Dan zdravlja

Foto: Ines Sosa Meštrović

Jučerašnji drugi dan na Danima Brestja bio je posvećen zdravlju, a posebno su ga posjetili odrasli i stariji.



U Mjesnom domu Staro Brestje jučer popodne održana je akcija mjerenja krvnog tlaka i šećer u krvi. Sudionike su dočekale predsjednica MO Staro Brestje Anđa Čujić i MO Novo Brestje Ines Sosa Meštrović.


Usprkos kiši,  zamjetan broj građana Brestja zahvaljujući njihovim sumještankama, medicinskim sestrama Anđelki Šikić, Ivki Čutura, Anđi Stanić i Danijeli Jug Slijepčević došao je izmjeriti krvni tlak i šećer. Mjerenje je nastavljeno u pokrajnoj dvorani, gdje je nazočne pozdravila predsjednica M.O. Staro Brestje Anđa Čujić koja je zahvalila gostima na dolasku i svim sumještanima koji su se odazvali ovoj akciji za koju je već sad dogovoreno da će ju Mjesni odbori ubuduće organizirati 3-4 puta godišnje. 


Potom je uslijedila tribina „Govorimo o zdravlju“ na kojoj je troje liječnika, također mještana Bresta govorilo brizi za vlstito zdravlje u okviru današnjeg ubrzanog vremena, te posebno o nekim bolestima s kojima se u svojoj struci svakodnevno susreću.


Gosti su bili Jasna Badžak, dr. med., spec. neurolog, subspec. Neuroimunologije, Đana Vanjak Bielen, dr. med., spec. opće i abdominalne kirurgije i Drago Boščić dr. med.. spec. otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata.


Na početku je svatko od gostiju rekao nekoliko informacija posebno o bolestima koje se prevencijom mogu spriječiti i ranim otkrivanjem uspješno liječiti. Nakon toga su posjetitelji postavljali brojna pitanja na koja su gosti na vrlo jasan i razumljiv način davali odgovore što je uistinu obradovalo sve nazočne.


Predsjednica M.O Staro Brestje. Čujić zahvalila je svim posjetiteljima na dolasku, a posebno liječnicima i medicinskim sestrama koji su odvojili svoje slobodno vrijeme za ovu manifestaciju. Predsjednica M.O. Novo Brestje Sosa Meštrović radosna je što su sumještani prepoznali ovu akciju te najavila da će u rujnu nastaviti s ovakvim akcijama u sklopu aktivnosti oba Mjesna odbora, a prva će biti dogovoreni dolazak Mobilnog mamografa u Brestje o čemu će sumještani biti na vrijeme obaviješteni.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account