HPD „Lipa“ poziva na predavanje: 104 dana na Croatian Long Distance Trailu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2019. 17:45:21
Početak: 05.03.2019. 18:30
HPD „Lipa“ poziva na predavanje: 104 dana na Croatian Long Distance Trailu

Foto: N. Horvat i HPD Lipa

Nikola Horvat, hrvatski „True Hiker” i zaljubljenik u hodanje održat će uzbudljivo predavanje uz video i foto snimke  ovog utorka u čitaonici sesvetske knjižnjice (Galerija Oblok).Ovog utorka, u čitaonici Knjižnice Sesvete čeka nas novo, uzbudljivo predavanje uz video i foto snimke koje će održati Nikola Horvat pod nazivom: 104 dana na Croatian Long Distance Trailu. Tom prigodom će predstaviti svoju novu knjigu Upoznaj Hrvatsku osobno – Teslin priručnik za hodače.


Multimedijalno predavanje započinje u 18.30 sati, a ulaz je slobodan.


Nikola Horvat, hrvatski „True Hiker” i zaljubljenik u hodanje, nakon što je 2016. godine uspješno prehodao Pacific Crest Trail dug 4300 kilometra, a oduševljen iskustvom koje je stekao i ljepotama koje je vidio, još se više učvrstio u ideji i odlučio viđeno i iskušeno preslikati u Hrvatsku zbilju. S grupom istomišljenika, zaljubljenika u prirodu i hodanje na duge pruge, osniva udrugu Long Distance Trail Hrvatska. Cilj mu je bio učiniti CLDT svjetski poznatom avanturističkom destinacijom koja će imati minimalan učinak na okoliš, ali ogroman na pojedince koji će ga hodati, zajednicu kojom će prolaziti i državu čije će ime pronositi u najpozitivnijem mogućem smislu cijelim svijetom.


Croatian Long Distance Trail je 2200 kilometara dugačak turističko-planinarsko-avanturistički pješački proizvod u nastanku koji će se protezati od Iloka na hrvatskom istoku, pa skroz do Dubrovnika na jugu Hrvatske. Udruga je marljivo radila na trasiranju onoga što će postati najduža i gotovo jedina dugoprugaška staza za hodanje u Hrvatskoj. Sesvećani mogu biti ponosni što je jedna od točaka te trase i naša Lipa, odnosno planinarski dom.
Vezane vijesti
Ažurirano: 18.2.2020. 14:24:04

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account