Sesvetskom Bajkmontu europski novac za poboljšanje procesa poslovanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.3.2021. 11:04:45
Sesvetskom Bajkmontu europski novac za poboljšanje procesa poslovanja

Foto: Bajkmont

Poduzeće Bajkmont iz Dobrodola vodeća je tvrtka za proizvodnju i montažu čeličnih konstrukcija u regiji, povuklo je sredstva za EU Projekt „Automatizacija i optimizacija poslovnih procesa“



Od svog osnutka 1984. godine, Bajkmont uspješno posluje u početku pretežito na hrvatskom tržištu, a kasnije uz orijentaciju na izvoz u zemlje Europske unije. Nedavno je prijavila i provela EU projekt  „Automatizacija i optimizacija poslovnih procesa" svojeg poduzeća uvođenjem novih informacijskih i komunikacijskih tehnoloških  rješenja u svoje poslovanje. Projekt se provodi u sklopu Poziva  „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2“ sufinanciranog fondovima Europske unije s ciljem unapređenja poslovnih procesa radi jačanja tehnološke spremnosti i konkurentnosti poduzeća.


Bajkmont se javio na poziv za prijavu na natječaj objavljen studenom 2018. godine koji je bio namijenjen za malo i srednje poduzetništvo (MSP-o)  u cilju unapređenja rada i vođenja poslovanja, te poboljšanju efikasnosti i jačanju konkurentnosti poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu. 


Poduzeće  je u sklopu svoje dugoročne strategije kontinuiranog investicijskog ulaganja u svoj razvoj i modernizaciju proizvodnje i ukupnog poslovanja, prijavilo projekt ulaganja u IKT rješenja, koji je na natječaju ocijenjen pozitivno i da odgovara svim propisanim kriterijima,  te  je 09. rujna 2019. godine zaprimilo Odluku o financiranju nakon čega je uslijedilo potpisivanje Ugovora s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, te početak provedbe projekta. 


Predmet projekta je ulaganje u IKT rješenja koje uključuje nadogradnju softverskog rješenja za upravljanje proizvodnjom i zalihama, nadogradnju softverskog rješenja za projektiranje i 3D modeliranje čeličnih konstrukcija, nabavu softvera za statički proračun spojeva čeličnih konstrukcija, te posebno značajno nabavu ERP (Enterprise Resources Planning) softvera koji predstavlja kompleksan poslovno informacijski sustav velikih programskih mogućnosti, koji integrira sve poslovne procese i osigurava operativni i financijski kontroling nad ukupnim poslovanjem poduzeća.


Provođenje predmetnog projekta utjecat će na povećanje efikasnosti poslovnih procesa: upravljanje ljudskim potencijalima, financije i računovodstvo, upravljanje imovinom, projektiranje, proizvodnja, nabava, skladište, logistika, marketing, prodaja, strateško i operativno planiranje, kontroling, upravljanje rizicima. Također, kao rezultat provođenja predmetnog projekta povećat će se konkurentnost poduzeća, ojačati trenutna tržišna pozicija te omogućiti širenje poslovanja na nova tržišta. 


Ukupna vrijednost investicije je 1.861.750,00 kn, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 896.610,00 kn.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.




Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Korisnika BAJKMONT  d.o.o


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 12:04:21

Create Account