Započelo Fooliranje kod Esplanade, mjesto zagrebačkog blagdanskog glamura

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.12.2023. 11:29:50
Započelo Fooliranje kod Esplanade, mjesto zagrebačkog blagdanskog glamura

Foto: Sandro Sklepić i Lidija Bašić

Čarobna božićna slavlja, magično blagdansko ozračje, božanstveni sezonski jelovnici, neodoljive božićne slastice i topli kokteli s potpisom, glamurozan doček Nove godine te adventski spektakl „FOOLING AROUND: Sparkling edition” na terasi Oleander s fantastičnom gastronomskom scenom i odličnim glazbenim programom nešto je što se ne propušta



Omiljeni Advent u Zagrebu, koji mnogi smatraju jednim od najboljih, vraća se ovog prosinca sjajniji nego ikad prije, a među brojnim adventskim lokacijama u gradu posebno se ističe kultna terasa Oleander zagrebačkog hotela Esplanade, s čarobnim pogledom na secesijske građevine i park s fontanom, koja će i ove godine zablistati u punom sjaju kao domaćin događanja „FOOLING AROUND: Sparkling Edition”, potvrđujući time status etablirane adventske manifestacije koja uz fantastičnu energiju i atmosferu donosi ono najfinije i najuzbudljivije od zagrebačkog Adventa – sami vrh domaće gastroscene i vrhunski glazbeno-scenski program.


Događanje počinje već ovog petka, 1. prosinca, i traje sve do 1. siječnja 2024., a time hotel Esplanade postaje savršena lokacija za boravak u Zagrebu i raskošna baza za uživanje u dobrom provodu. Najbolje od svega je što čak ne morate ni izaći iz hotela da biste doživjeli ono najbolje od Adventa. Pratite @foolingaroundzagreb na društvenim mrežama za svakodnevne najave atraktivnih glazbenih i gastronomskih događanja. 


Isplanirajte svoja druženja u prosincu i povedite društvo na terasu Oleander, prepustite se gurmanskim senzacijama i oduševite warming koktelima i ponudom street fooda na Esplanadinoj kućici. Glavna chefica Ana Grgić Tomić i ove godine nastupa na street sceni sa svojim timom te donosi kreativnu comfort food kolekciju, u kojoj se ističe slasna marinirana junetina u mliječnom pecivu s domaćom marmeladom od ljutike, hrskavom salatom i finim umakom od jogurta i kajenskog papra, zatim zapečena hrskava crostata s kremom od bakalara, ukiseljenim komoračem u šafranu i rikolom, a tu su i nezaobilazni vrući i slasni domaći kroketi koje Ana ovaj put priprema sa slavonskim kulenom i kremom od pečene paprike. Za ljubitelje jela na žlicu tu je vruća kremasta juha, svakodnevno svježa prema izboru šefa kuhinje, poput one od buče, kestena ili hrena, dok se za Badnjak tradicionalno sprema bakalar na crveno i bijelo. Na meniju su i uvijek omiljeni legendarni Esplanadini štrukli punjeni svježim kravljim sirom, zapečeni u finom vrhnju, koji se pripremaju ručno u hotelskoj slastičarnici. Glavna Esplanadina slastičarka i trostruka prvakinja u slastičarstvu Mirjana Špoljar ovaj put sa svojim timom za posjetitelje priprema vrući clafoutis, sočnu zapečenu aromatičnu slasticu s poširanim kruškama, cimetom i tostiranim lješnjacima, koju svakako valja kušati, kao i brownie od čokolade i tonke s pikantnim karamel umakom i ganacheom od kikirikija. Prošlogodišnji hit na Esplanadinoj kućici, u savršenom spoju s jelima, bili su vrući kokteli koji se ovog prosinca vraćaju s novim senzacionalnim okusima koje potpisuje Vjenceslav Madić Master Kishoni, u funkciji direktora hrane i pića. Honeymoon s vinom od meda, likerom od kestena, kardamomom i klinčićima, potom kuhano vino s likerom od crnog ribiza i dehidriranom narančom, Mr. Foolir s aromatičnim rumom, likerom od amareta i sokom od domaće mandarine ili pak Shtrookla Punch – nezaobilazan kreativni koktel nadahnut Esplanadinim štruklima koji sadrži liker od jogurta, džin, zobeno mlijeko, pjenicu od mozzarelle, slanu karamelu, kardamom i suhe grožđice – selekcija koja će zasigurno oduševiti i ugrijati vaša nepca tijekom adventskog prosinca.


Ovaj raskošan hotel oduvijek je zauzimao posebno mjesto u srcu Zagrepčana te je tijekom godina postao omiljeno mjesto za obiteljska okupljanja, druženja u krugu prijatelja i partnera, božićne proslave i najglamurozniji doček Nove godine u gradu. Rezervirajte svoj smještaj u jednoj od raskošnih soba i apartmana s pogledom na zagrebački Advent, budite u centru svega i prepustite se uživanju u kozmopolitskom ugođaju Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara uz božićni popodnevni čaj i selekciju malih zalogaja i slastica posluženih na etažeru, ugrijte se uz topli koktel ili vruću čokoladu s aromom lješnjaka i espressa ili kušajte slasni Esplanadin božićni kolač sa sušenim voćem i čokoladom. Ovog adventa okupite obitelj na tradicionalnom adventskom brunchu u Zinfandel'su – očekuje vas čarobno blagdansko ozračje i selekcija finih delicija uz klavirsku glazbu u pozadini. Nazdravite blagdanima u šarmantnom božićnom ozračju Le Bistroa uz prigodna jela od bakalara i božićne slastice. Svečani dan Božića doživite u bajkovitoj atmosferi hotela Esplanade. A za najluđu noć u godini tu je veličanstveni doček u Smaragdnoj dvorani i Zinfandel'su uz crveni tepih, vrhunski pjenušac, večeru od šest sljedova, glazbeni program, kao i dječji doček Nove godine – sve za glamurozan ulazak u novu 2024. godinu. 

Prepustite se svjetlucavom blagdanskom ugođaju ovog posebnog povijesnog hotela u srcu Zagreba. Dobra zabava je zajamčena.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account