Advent u Zagrebu ove godine od 2. prosinca do 7 siječnja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.11.2023. 11:52:30
Advent u Zagrebu ove godine od 2. prosinca do 7 siječnja

Foto: Grad Zagreb

Advent u Zagrebu 2023. bit će održan dijelom na promijenjenim lokacijama, jedan dio gradskih prostora ove se godine neće koristiti, dok se uvode neke nove.



U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera, višestruko nagrađivani Advent Zagreb ove godine će se održati u periodu od 2. prosinca i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2024. Otvorenje je predviđeno u subotu, 2. prosinca, kada će se već tradicionalno upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića, a zatim slijedi otvaranje ostalih adventskih lokacija.


Prilikom predstavljanja Adventa 2023., gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević je izjavio: „Ove godine nastavljamo suradnju s Turističkom zajednicom grada Zagreba i brojnim gradskim ustanovama u provođenju novog, transparentnog koncepta Adventa s ciljem poticanja kreativnosti te visoke kvalitete ponude adventskih sadržaja“. 


Dodao je kako, zbog brojnih građevinskih radova, ove godine neće biti moguće održavanje adventskih manifestacija na Gornjem gradu. Međutim, naglasio je kako će građani Zagreba i brojni turisti moći, uz prošlogodišnje lokacije na Europskom trgu, Zrinjevcu i Strossmayerovom trgu, dodatno uživati u adventskom programu u novoproglašenoj pješačkoj zoni u Masarykovoj ulici te na Trgu bana Jelačića koji se kao zamjenska lokacija ove godine vratio na mapu adventskih događanja.


„Ljubitelji klizanja i ove će godine moći uživati u radostima klizališta na Tomislavcu. Za stvaranje bajkovitog ugođaja tu su i brojne dekorativne lokacije poput onih na Svačićevom i Mažuranićevom trgu, parku Ribnjak, Trgu bana Jelačića i Trgu Republike Hrvatske, a građani će moći kupiti prigodne ukrase i isprobati ugostiteljsku ponudu na kućicama u Gajevoj, Bogovićevoj i na Trgu bana Jelačića“, rekao je gradonačelnik Tomašević.


Najavio je i kako će Zagrepčanke i Zagrepčane i njihove goste u Novu 2024. godinu uvesti Let 3 i Zagrebačka filharmonija.


Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila: „I ovog Adventa očekuje nas bogati program koji će donijeti više od 100 koncerata, prigodne izložbe u muzejima i galerijama, kao i predstave u kazalištima. Posebno bih istaknula nove dekorativne lokacije i odlične tzv. photo pointove u organizaciji TZGZ na Trgu braće Mažuranić, Svačićevom trgu, parku Ribnjak te one već dobro znane na Trgu bana Jelačića, Trgu Republike Hrvatske, prolazu Oktogon i tunelu Grič. Krenuli smo s međunarodnom promocijom na XY tržišta, a i ove godine surađujemo s Croatiom Airlines, Turkish Airlinesom i HŽPP-om. Prošle godine je za vrijeme prosinca ostvareno 213.000 noćenja, što je tri puta više, nego 10 godina ranije, tj. u prosincu 2012. godine kada je ostvareno njih 71.000. Ovi rezultati dodatno potvrđuju da je Advent Zagreb jedno od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam te očekujem da će, kao i prijašnjih godina, pridonijeti rastu turističkog prometa u Zagrebu.“


Bogat kulturno - glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb.

Izvor: Grad Zagreb


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account