Milanović, Vučković i Tomašević posjetili ZeGeVege u središtu grada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.9.2023. 12:56:55
 Milanović, Vučković i Tomašević posjetili ZeGeVege u središtu grada

Foto: Matej Marjanović i Vanja Lazić

Iznimna posjećenost najzelenijeg festivala u središtu Zagreba: U petak i subotu na Europskom trgu bilo više od 70 izlagača, šest restorana, uz edukativni program…



Udruga Prijatelji životinja, organizator popularnog ZeGeVege festivala, zaista može biti zadovoljna uspješnom organizacijom već 15. po redu ZeGeVegea. Ne samo da su turističku, gospodarsku i edukativnu vrijednost ovoga događanja prepoznali brojni izlagači i posjetitelji nego su mu svojim posjetom priznanje dali i gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak te ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao izaslanica Vlade, i predsjednik RH Zoran Milanović u subotu. 


U ležernoj atmosferi, obišli su s Lukom Omanom, predsjednikom udruge Prijatelji životinja, više od 70 štandova proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, ekoloških poljoprivrednika te udruga za zaštitu životinja i okoliša. Ujedno su se počastili i ukusnom ponudom iz šest restorana, koji su nudili delicije domaće, tajlandske, libanonske, japanske, indijske i venecuelanske veganske kuhinje, kao i već svima poznate veganske burgere, falafele, kobasice i brojne slastice.


„Zaista nas raduje što je ZeGeVege festival prepoznat kao mjesto susreta svih kojima je stalo do životinja, zdravlja, ekologije i održivog življenja. Velika posjećenost i zanimanje građana i za izložene proizvode i za edukativne razgovore na pozornici pokazuju da je veganstvo za sve, a ne samo za vegane! Kao što su istaknuli uzvanici, svatko od nas može već smanjenjem konzumacije proizvoda životinjskog podrijetla učiniti mnogo za životinje i planet, a prelaskom na vegansku prehranu još i više”, istaknuo je Luka Oman.


Kako navode Prijatelji životinja, jedno je sigurno: sa ZeGeVege festivala, koji traje još u subotu do 20 sati, nitko neće otići gladan, praznih platnenih vrećica, bez brošure s receptima ili bez novih saznanja o tome zašto veganska hrana može spasiti svijet.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account