Badnjak i Nova na Fuliranju u Esplanadi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2021. 17:54:39
Badnjak i Nova na Fuliranju u Esplanadi

Foto: Sandro Sklepić

Na Oleander terasi hotela Esplanade u Zagrebu priprema se proslava najveselijih blagdana u godini.



U petak, 24.12, već od 11 h program počinje  gradskim Badnjak partijem by Ozren Kanceljak Kanca, koji  vodi na putovanje oko svijeta, u ritmu muzike za ples. Bit će to pravi glazbeni potpourri afro vala, latino beatova, pa sve do rocka, novog vala i disca. U rano poslijepodne  Brass Kvintet Schoenkopf, svoje će dahove i prste ujediniti nekoliko akademskih glazbenika od 14 do 15 h, uz popularne blagdanske melodije. Izmjenjuju se s Kancom sve do 17 h, kada kormilo preuzima DJ Jazzozo i usmjerava ga do 22 h. Od 11 do 23 h naši ugostitelji, osim uobičajene ponude, spravljaju posebna jela: Taika  s kozicama, lososima i Jakobovim kapicama a  Good Kut svom meniju dodaje i lignje. Ljubitelji jela na žlicu prošetat će do kućice Esplanade i uživati u bakalaru na bijelo i na crveno. Riboljupci zastat će kod kućice Restača gdje će mirisati  tuna steak, pašteta od bakalara i kamenice, a pripremaju i posebno iznenađenje: TAČ fritule, spravljene po receptu  Vesne Miletić, koje su pronašle svoje mjesto u Božićnom Michelinovom prilogu tradicionalnih Božićnih kolača.


Na Božić25.12. Može se zaplesati uz DJ’a Stanka Bondžu od 17 do 22 h, a blagdanska gastro ponuda je  sve do 23 h.


 Stara godina 31.12.  ispraća se od 11 h ujutro pjesmom iplesom  do 13 h kad stiže pojačanje - Ljetno kino s live svirkom, a iza njih slijedi DJ Škrinjica s laganim zagrijavanjem za Novu. Od 19 h Robert Mareković nastavlja  s najvećim hitovima i najpopularnijom glazbom.


Na 12 ugostiteljskih kućica, od kobasica, sendviča, burgera, kroketa do plant based oblizeka priprema se bogata ponuda toplih napitaka - kombinacija ginova i rakija s čajevima, punčevi, kuhana vina, čak četrdeset vrsta rakija i naravno pjenušci i šampanjci.

Ulaz na Fuliranje moguć je samo s covid potvrdama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.12.2023. 16:05:51

Create Account