"Grad Zagreb na katastarskim planovima"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2018. 14:33:29
"Grad Zagreb na katastarskim planovima"

Foto: Zagreb.hr

Gradski ured za katastar i geodetske poslove i zagrebačka udruga geodeta suorganizatori su izložbe "Grad Zagreb na katastarskim planovima - svjedocima vremena katastarskih izmjera od 1817 do 2017. godine".


Otvarajući izložbu gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da ni jedan projekt koji se u našem gradu želi pokrenuti do dozvole ne može doći bez katastarske dokumentacije koja kako se na deset panoa moglo  vidjeti ima 200 godina dugu tradiciju. Pročelnica Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove Jasna Jezerčić Cvitković predstavljajući izložbu u auli Gradske uprave , rekla je da je da su to u biti katastarski izmjeri Trga bana Josipa Jelačića. Proučavanjem tih podataka zaparavo može se vidjeti ne koliko se mijenjao trg već naš grad koji se tijekom stoljeća mijenjao i širio. 


Do kraja tjedna tako , svi zainteresirani moći će vidjeti izloške kao što su prva katastarska izmjera grada Zagreba 1858- 1864, Zemljovide grada Zagreba gradskog gređevnog ureda nakon prve katastarske izmjere zagreba. Pored toga tu je i druga sustavna katastarska izmjera našega grada 1909 - 1913, treća sustavna izmjera 1947 - 1970. Povijesna šetnja završava s današnjim digitalnim katastarskim planom u zajedničkom informacijskom sustavu zemljišnih knjiga i katastra te na ZG - geoportalu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.6.2020. 11:34:55

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account