Najavljen ovogodišnji zagrebački Advent

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.11.2021. 14:48:20
Najavljen ovogodišnji zagrebački Advent

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najpoznatija zagrebačka manifestacija Advent u Zagrebu bit će održana od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022.




Ovogodišnji Advent u Zagrebu bit će održan u adventsko vrijeme  u uvjetima protupandemijskih mjera, no, kao i svake godine započet će paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, te potom lampica na Zrinjevcu, najavljeno je  na današnjoj konferenciji za novinare.


Motivi ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke, u čemu sudjeluju domaće tvornice i obrtnici, proizvođači igračaka, te glazba, kultura i svjetlost. Za vrijeme Adventa, kako je najavila direktorica Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld, održat će se i više od 120 koncerata i raznih drugih događanja, dok će se sa svojim programima priključiti  zagrebački muzeji, kazališta, Tunel Grič, Ilica: Q'ART, Advent Run i drugi.


Na Zrinjevcu ove će se godine u vrijeme adventa  svakim petkom, subotom i nedjeljom održavati koncerti, njih ukupno 13.  


"Advent ćemo promovirati i na 16 stranih tržišta s kojih očekujemo posjetu, a najviše posjetitelja, kao i dosad, očekujemo iz Hrvatske, rekla je Beinenfeld uz koju su o Adventu govorili gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik gradske skupštine Joško Klisović i  predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žakline Troskot.


Tomašević je izjavio kako ove godine neće biti klizališta, te da će adventskih kučica biti dvije trećine manje u odnosu na dosadašnji broj, odnosno bit će  26 ugostiteljskih kućica i 44 kućice za prigodnu prodaju, jer je od 200 prijava samo toliko ponuđača zadovoljilo uvjete natječaja.


Kućice će biti na pet gradskih lokacija: Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, Bogovićevoj i Gajevoj ulici, te na Strossmayerovom šetalištu. 


Više o Adventu u Zagrebu doznajte na službenoj web stranici AdventZagreb.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 11:29:50

Create Account