U Zagrebu uništeno stotinjak predizbornih plakata (galerija fotografija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.6.2020. 15:22:00
U Zagrebu uništeno stotinjak predizbornih plakata (galerija fotografija)

Foto: Čitatelji SD portala

Stotinjak predizbornih jumbo plakata raznih političkih opcija uništeni su šaranjem i pisanjem: "Dosta pljačke".



Plakat je, čini se, uništila jedna te ista osoba ili grupa ljudi. Obzirom da se radi o kaznenom djelu uništenja tuđe stvari, naravno da je počinitelj nepoznat, barem za sada.


Onaj tko pisanjem po plakatima: Dosta pljače" želi poslati određenu političku poruku, za sebe  moguće smatra pravednim, iako je tim činom počinio kazneno djelo.


Svatko u demokratskom društvu ima pravo ne slagati se s programom određene političke opcije. Svatko ima pravo ne slagati se niti s jednom ponuđemom političkom opcijom. Međutim u demokratskom društvu nije dozvoljeno uništavanje tuđe imovine. Obzirom da su u ovom slučaju uništeni plakati gotovo svih najjačih političkih opcija, očito se ne radi o suparničkim napadima.


Ovi izbori ponudili su, smatramo dovoljno alternativnih opcija, od krajnje lijevih, onih koji se ne slažu ni sa kime i ni sa čime do krajnje desnih. Stoga svatko tko želi poslati neku političku poruku, a očito je to ovdje slučaj, ima mogućnosti javnog djelovanja. 


Samo za javno djelovanje treba hrabrost i smjelost. Uništavanje plakata, bez obzira kako tko na to gleda, nije niti hrabro niti smjelo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2024. 8:55:18

Create Account