Festival glazbe "Zagreb Classic" 21. i 22. lipnja

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 13.6.2017. 12:20:47
Festival glazbe "Zagreb Classic" 21. i 22. lipnja

Foto: Ilustracija

Ansambli Hrvatske radiotelevizije (HRT) i ove će godine u suradnji s Gradom Zagrebom 21. i 22. lipnja na Trgu kralja Tomislava slaviti svečanost glazbe Festivalom "Zagreb Classic", priopćeno je s HRT-a.


U dvodnevnom programu sa Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a nastupit će proslavljena hrvatska sopranistica Evelin Novak, česta gošća svjetskih pozornica sa stalnim angažmanom u Berlinskoj državnoj operi te devetnaestogodišnji Luka Ljubas na violini, ovogodišnji pobjednik Međunarodnog violinističkog natjecanja 'Vaclav Huml' i prvi hrvatski violinist koji je osvojio prvu nagradu u četrdeset godina toga natjecanja. HRT-ove simfoničare voditi će mladi brazilski dirigent Eduardo Strausser, donedavni rezidencijalni dirigent Teatra Municipal u São Paulu kojega kritika opisuje 'kao istinsku prirodnu silu'.

Tamburaški orkestar HRT-a izvesti će hrvatske plesove i pjesme, a na pozornici će mu se pridružiti Ivana Kindl, Damir Kedžo i dvojac Bow vs Plectrum.

S Jazz orkestrom HRT-a nastupit će karizmatični trombonist Joseph Joe Bowie, osnivač i vođa legendarnoga funk-rock sastava Defunkt. Priključit će im se i pjevačica Carla Belovari, te Igor Geržina na saksofonu.


Nastupi ansambala HRT-a tek su početak velikoga Festivala na otvorenome orkestara "Zagreb Classic" koji je prošle godine pokrenuo Grad Zagreb.

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) izvodi 'Eru s onoga svijeta', Zagrebačka filharmonija nastupa s Goranom Bregovićem u njegovu najnovijemu projektu 'Tri pisma iz Sarajeva', a uz svjetsku glazbenu senzaciju – romskoga kralja violine Robyja Lakatosa – slavi se 25. obljetnica postojanja HRT-ove emisije 'Opera box'.

U okviru Festivala gostuje i jedan od najboljih američkih orkestara mladih iz San Josea, Gradsko kazalište 'Komedija' pokazat će svoje najbolje u programu 'Komedija gala!', a Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske i Akademski zbor 'Ivan Goran Kovačić' izvest će poznatu kantatu 'Carmina burana Carla Orffa'. Ulaz je na sve koncerte besplatan, poručuju s HRT-a.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.12.2017. 12:48:46

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account