Novi veliki iskorak Zagrebačke filharmonije na međunarodnu scenu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2018. 17:20:10
Novi veliki iskorak Zagrebačke filharmonije na međunarodnu scenu

Foto: Zagreb.hr

Najnovije, reprezentativno CD izdanje Zagrebačke filharmonije pod umjetničkim vodstvom maestra Dmitrija Kitajenka predstavljeno je danas na konferenciji za novinare u palači Dverce.


Nosač zvuka Zagrebačke filharmonije Igor Stravinski donosi više raritetnih ostvarenja iz opusa tog slavnog ruskog skladatelja, a snimila ga je prestižna njemačka diskografska kuća Oehms Classics.


Čestitavši maestru Kitajenku, ravnatelju Mirku Bochu i svim glazbenicima Zagrebačke filharmonije gradonačelnik Bandić je rekao Ovaj CD je priča o velikome uspjehu  zagrebačke pameti i  talenta  kojim je Zagrebačka filharmonija napravila važan iskorak na međunarodnome tržištu, a ta nas činjenica usrećuje i čini jako ponosnima. Također je dodao kako sada slijedi puno rada i truda kako bi se ovaj zvjezdani status zadržao i opravdao, a u što, naglasio je, uopće ne sumnja.


Osim gradonačelnika Bandića okupljenima u palači Dverce su se obratili i maestro Dmitrij Kitajenko te ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch koji ne krije zadovoljstvo realiziranim izdanjem, koje smatra jednim od važnih koraka ostvarenih posljednjih nekoliko godina u međunarodnoj promociji orkestra Zagrebačke filharmonije. Konkurencija na međunarodnom tržištu orkestara možda je i jača neko ikada pa je ova snimka za takvu prestižnu diskografsku kuću tim veći uspjeh i postignuće.


Maestro je pak najavio da već ovoga četvrtka kreću u snimanje novoga CD-a na kojem će se naći djela Petra Iljiča Čajkovskog i Aleksandra Glazunova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.9.2018. 16:34:19

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account