Predstavljeni Osjećaji Mateje Krnjak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.6.2017. 16:07:05
Predstavljeni Osjećaji Mateje Krnjak

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U galerijskom prostoru Muzeja Prigorja u Sesvetama sinoć je otvorena izložba Osjećaji Mateje Krnjak.


Mlada diplomirana kiparica iz Lužana predstavila je u srijedu navečer na otvorenju svoje izložbe multidisicplinarnu izložbu naziva Osjećaji. Pred mnogim ljubiteljima umjetnosti, prijateljima, znancima i drugim posjetiteljima objasnila je koncept izložbe.

"Razmišljala sam o osjećajima i pokušavala dokučiti što su ustvari to osjećaji. Nisam uspjela sama dati definiciju, pa sam stoga u tom smislu napravila jednu izložbu, preteču ove u sesvetskoj knjižnici gdje sam posjetiteljima postavila pitanje što su to za njih osjećaji.

Poticala sam ih pri tom s nekim prirodnim elementima, poticala sam njihove osjete vida, njuha, okusa, opipa i slično. Na temelju toga izrazili su neka svoja sjećanja i potom dali svoju definiciju osjećaja. Te njihove osjećaje možete u vidu zapisa na papiru vidjeti ovdje izvješene na zidovima. Kad sam pročitala te sve njihove zapise, shvatila sam da je osnova osjećaja misao", rekla je na otvorenju Mateja.

Dodala je i da u trodimenzionalnom smislu isprepletene grane i njihovo komešanje predstavljaju te misli koje nam svakodnevno prolaze kroz glavu i osnova su naših odnosa prema drugima, ali u konačnici i osnova osjećaja.
Izložba ostaje otvorena do 7. srpnja i može se razgledati svakim radnim danom od 10 do 19 sati.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account