Noć muzeja u Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2019. 8:44:14
 Noć muzeja u Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić

Foto: Plakat

U manifestaciju Noć muzeja i ove se godine uključio vrtić Šegrt Hlapić koji nudi niz zanimljivih programa za male i velike. Poziv svima uputila je ravnateljica Branka Benčec:
Pozivamo sve vas, male i velike, da nam se pridružite ovog petka od 18 do 21 sat sat na svojoj noćnoj muzejskoj avanturi i budete nam dragi gosti u našem malom Hlapićevom gradu tehnologije i inovacija u kojem je svaki kutak ispunjen zanimljivim sadžajima kojie su pripremilia naša djeca i odgojitelji. 


Prošetajte tako Šetalištem povijesti tehnologije, u Umjetničkoj ulici razgledajte likovne radove naše djece, odmorite se u Filmskoj ulici i uživajte u festivalu animiranog filma,a na Baltazarovom trgu okušajte se u različitim pokusima. Odavde krenite u Naselje Nikole Tesle i upoznajte ovog poznatog izumitelja. U Grafoskopskoj ulici sudjelujte u radionici animacijskom svjetiljkom i grafoskopom. Predlažemo tada mali predah i šetnju Alejom hrvatskih izumitelja... Poslije odmora slijedi  izazov. U Parku animacije pokušajte izraditi svoj animirani film. Spustite se tada do Aleje budućnosti koja vas vodi ravno na Trg robotike...i naravno to nije sve...zato put pod noge i pravac Dječji vrtić „Šegrt Hlapić“, Sesvete!


1.Povijest digitalne i analogne tehnologije

Šetalište povijesti tehnologije vodi nas kroz izložbu  dječjih likovnih radova na temu "Portreti poznatih izumitelja i izuma" te izložbu starinskih aparata. Povijesni pregled razvoja gramofona, telefona, televizijskih prijemnika...

2. Suvremeno doba

U Umjetničkoj ulici bit će izloženi likovni radovi djece na temu portreta suvremenih inovatora i digitalnih uređaja te izložba različitih eksponata.

3.Festival animiranog filma

U Filmskoj ulici posjetitelji će moći uživati u Festivalu animiranih filmova koje su snimila djeca O.Š.Luka, te se upoznati s nastankom animiranog filma.

4.Baltazarov trg

Na Baltazarovom trgu održat će se niz radionice za djecu na temu pokusa iz energetike ("Kako napraviti bateriju od krumpira?"; "Vibrirajući robot"; "Strujni krug"; "Svjetleći pauci"; "Strujni labirint"; "Automobil na motorni pogon"...) i naravno interaktivni Baltazarov stroj!!


6.Priča o Nikoli Tesli

U Vrtićkoj knjižnici djeca će moći uživati u dramatiziranoj priči o našem slavnom Nikoli Tesli.

Priču: „ Muke na knjižničarski „ igraju djeca iz O.Š. Brestje (Klara Bilanđija, Anika Radoš, Barbara Dalmatin, Luka Lasović, Emma Šćuric, I Noemi Agatić) učenici 4. Razreda 

Autorica teksta: prof. Ankica Blažinović-Kljajo

 7.Teslin Kutak

U " Naselju Nikole Tesle" možete pogledati izložbu likovnih radova i eksponata vezanih uz Nikolu Teslu kao i istraživati magnetizam.

8.Planetarij

U Mjesečevom prolazu smješten je pravi mali planetarij u kojem za trenutak možemo preseliti u svemirska prostranstva.

9.Kreativna radionica

U Grafoskopskoj ulici za djecu, i sve koji se tako osjećaju, organizirana je kreativna radionica u kojoj će djeca upoznati grafoskop i animacijsku lampu te pomoću njih stvarati kratke animacije, projekcije i stvarati pokretne slike

10.Aleja hrvatskih izumitelja

U Aleji hrvatskih izumitelja postavljena je izložba "Strojeva budućnosti" izuma nastalih u dječjoj mašti. Ovdje možete naučiti i ponešto o hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima koji su promijenili svijet.

11. Studio animiranog filma

U Parku animacije postavljamo pred vas izazov kroz radionicu u kojoj se možete okušati u snimanju svog prvog animiranog filma.

 12.Transformacija zvuka

Transformatorski odvojak vodi vas u svijet transformacije zvuka. Iskušajte kako vaš glas zvuči drugačije...

13.Pogled u budućnost

U Aleji budućnosti pogledajte zanimljivu umjetničku instalaciju.14. Green screen

Na samom izlazu iz našeg Hlapićevog grada tehnologije i inovacija snimite fotografiju uz pomoć green screena kao  uspomenu na Noć muzeja 2019. u Dječjem vrtiću "Šegrt Hlapić"  .   ULAZ U HLAPIĆEV GRAD TEHNOLOGIJE I INOVACIJA

Izložbe:

Povijest digitalne i analogne tehnologije / ŠETALIŠTE POVIJESTI TEHNOLOGIJE

Suvremeno doba / UMJETNIČKA ULICA

Teslin Kutak  / NASELJE NIKOLE TESLE

Planetarij 7 MJESEČEV PROLAZ

Izumi/ ALEJA HRVATSKIH IZUMITELJA 

Radionice

Baltazarov trg (pokusi i stroj)/ BALTAZAROV TRG

Linija, oblik, pokret / GRAFOSKOPSKA ULICA

Studio animiranog filma /  FILMSKA ULICA

Transformacija zvuka /TRANSFORMATORSKI ODVOJAK

Predstavljanje:

Robotika / TRG ROBOTIKE

Predavanje

Priča o Nikoli Tesli  / NASELJE NIKOLE TESLE

Projekcija

Festival animiranog filma  / FILMSKA ULICA

Ostalo

Green screen   (izlaz iz grada)

-instalacija  / ALEJA BUDUĆNOSTI
Vezane vijesti
Ažurirano: 1.2.2020. 12:44:40

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account