SDP se izborio: U Sesvetskom Kraljevcu gradit će se nove ambulante, novac osiguran u proračunu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.12.2023. 16:13:20
SDP se izborio: U Sesvetskom Kraljevcu gradit će se nove ambulante, novac osiguran u proračunu

Foto: Google/Postojeća zgrada u kojoj su ambulante smještene na prvom katu

Temeljem amandmana koji je na inicijativu SDP-a Sesvete, a predlagatelj je bio Klub SDP-a, Skupština Grada Zagreba uvrstila je u proračun za narednu godinu izgradnju zgrade Doma zdravlja Zagreb - istok, ispostava Sesvetski Kraljevec.



Na jučerašnjoj je sjednici Skupštine Grada Zagreba gradonačelnik prihvatio amandman na predstavljeni Prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2024. godinu, a kojim je zatražena izgradnja novog objekta za ambulante u Sesvetskom Kraljevcu. Proračun je izglasan, te je ovime je u proračunu osigurano 100 tisuća eura za tu namjenu. 


O neadekvatnom objektu u kojem se sada nalaze dvije ordinacije obiteljske medicine građani upozoravaju već niz godina. Ne samo da je prostor neadekvatan, nego ovom velikom naselju  nedostaje barem još jedna ordinacija obiteljske medicine, te jedna stomatološka ordinacija.


O tome je još 2018. godine Vijeće Gradske četvrti Sesvete pokrenulo inicijativu po kojoj je tadašnji Gradski ured za zdravstvo izradio idejni projekt, no, na tome se stalo. Početkom ove godine VGČ Sesvete pokrenulo je proceduru izrade projektne dokumentacije "za izgradnju novog objekta doma zdravlja koja će biti prikladna potrebama stanovnika tog područja".  No, ta procedura je očito zapela negdje u gradu.

 

VGČ TRAŽI IZGRADNJU NOVOG DOMA ZDRAVLJA U SESVETSKOM KRALJEVCU, POSTOJEĆA ZGRADA JE NEPRIKLADNA ZA TU NAMIJENU


Građani Sesvetskog Kraljevca masovno su tijekom godine potpisali peticiju za izgradnju prijeko potrebne im nove zgrade ambulante, jer su dvije postojeće smještene na prvom katu bez suvremenih mogućnosti pristupa teško pokretnim ili nepokretnim pacijentima. 


Trenutak za djelovanje uočio je sesvetski SDP koji je jednostavno i logično iskoristio politički trenutak, te putem svoje vertikale predavši peticiju zamolio predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića za djelovanje, što je ovaj i učinio, a Možemo! i gradonačelnik nisu mogli odbiti svog koalicijskog partnera. 


U ovoj državi i gradu gdje očito ništa ne funkcionira normalno i sustavno, nego putem političkih linija, te rodijačkih i sličnih veza, sesvetski SDP je izvrsno odigrao iskoristivši takvu situaciju i na tome im treba čestitati, jer su u borbi za svoje glasače i glasove očito napravili dobar potez, kako za sebe, tako i za društvo u cjelini, a u konačnici Kraljevčani će dobiti novu ambulantu. A kada? Kad gradonačelnik odluči, novac je osiguran za narednu godinu.


Gradska vijeća i  vijećnici mogu se na trepavice postaviti i neće uspjeti u svojim projektima ni na razini gradskih četvrti ni na razini grada ako nisu iz aktualne pozicijske stranke. Tako je bilo, tako je i sada unatoč obećanjima za promjene, a tako će valjda biti i u budućnosti, jer, čini se da nas prati takav horoskop. 


No, na kraju, najvažnije je da u ovom slučaju u Sesvetskom Kraljevcu bude konačno izgrađen novi zdravstveni objekt primjeren 21. stoljeću. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:45:08

Create Account