Sesvetski Orionovac Marko Gračak osvojio 5. mjesto na Europskom prvenstvu u para sportovima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.8.2023. 19:30:45
Sesvetski Orionovac Marko Gračak osvojio 5. mjesto na Europskom prvenstvu u para sportovima

Foto: TKD Orion

Na Europskom prvenstvu u Rotterdamu u para sportovima Sesvećan Marko Gračak osvojio je peto mjesto.



Lijepe vijesti stižu nam iz nizozemskog Rotterdama s Europskog prvenstva u para sportovima. "Imamo aktivno ljeto s našim sportašima pa je tako i naš para taekwondoaš Marko Gračak danas (srijeda) nastupio u Rotterdamu na jakom Europskom prvenstvu u para sportovima na kojem su mogli nastupiti samo određeni sportaši ovisno o bodovima na rang listama", javila nam je trenerica u Orionu Jelena Vukas.


Marko Gračak u prvoj je borbi pobijedio predstavnika Turske. Nakon izjednačene borbe do pred sam kraj, pokazao je svoju snagu i volju i u konačnici podigao rezultat na čak 26:18.


U drugoj borbi ga je dočekao Britanac koji je bio prvi nositelj. Marko je poražen 24:12, ali u Orionu su ponosni što je pokazao borbenost do samog kraja i pružio dobar otpor favoriziranom protivniku. 


O jačini turnira govori to da se pobjednik izravno kvalificira na Paraolimpijske igre. Ovim 5. mjestom Marko je zaradio vrijedne bodove na rang ljestvici.


"Zahvaljujemo Hrvatskom parataekwondo savezu na povjerenju i što pružaju podršku našem Marku na njegovom putu prema vrhu. Mi dalje nastavljamo raditi i ispravljati greške, a planova za Marka imamo puno" sretno i veselo zaključuje trenerica Vukas. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account