U Vurnovcu se igra dobar šah

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.5.2017. 8:59:24
U Vurnovcu se igra dobar šah

Foto:

ŠK Vrustun 1252. Vurnovec poslije odigranih 5 kola proljetnog dijela lige na 2. mjestu 5. C lige centar


U posljednjem, 5. kolu proljetnog dijela V. Šahovske lige Centar ekipa Šahovskog kluba Vrustun 1252. gostovala je u Karlovačkoj županiji, u Draganićima kod istoimenog šahovskog kluba. Bio je to meč koji je pobjednika sigurno svrstavao među tri prvoplasirana na polusezoni u konkurenciji 15 ekipa.

Na put smo krenuli bez Željka Konicije i Davida Orača kojeg smo odlučili poštedjeti budući da je igrao jako puno u zadnje vrijeme. Ostatak ekipe bio je standardan.

Meč je krenuo loše po nas, Boro Jelić i Velid Kazić vrlo brzo zapadaju u probleme i gube. Gubimo 2-0.

Pozicija Mire Kezerića je na prvi pogled potpuno izgubljena, međutim ima napad koji prema njegovim riječima i prema brzoj analizi nekih naših i protivničkih igrača poslije meča ipak nije bezazlen, čak je nezaustavljiv. Miro pobjeđuje i ostavlja nam tračak nade da možemo izbjeći poraz.

Milan Škorić na prvoj ploči, protiv jednog od najjačih igrača lige lagano izjednačava, čak preuzima inicijativu. Ipak u dalekoj završnici, protivnik uspjeva uhvatiti zadnji motiv za remi. 

Na trećoj ploči Damir Obad zauzima s crnima inicijativu i preuzima protivnika. Žrtvuje kvalitetu za nastavak neobranjivog napada, nije najprecizniji u realizaciji, ali dobiva nakon žestoke obrane protivnika. Rezultat potpuno izjednačen - 2,5-2,5.

Ostaje igrati Ivan Kovačić na drugoj ploči. Ivan voli igrati pasivnije pozicije i čini se da je jako zgusnut na prva dva reda, mora žrtvovati kvalitetu. Ulazimo tako u 5. sat igre i na toj ploči totalno nejasna situacija uz lagani cajtnot. Ivanov protivnik počinje igrati loše i Ivan to lagano kažnjava te donosi pobjednički bod. 2,5-3,5 za nas kao goste.

Polusezonu završavamo na odličnom 2. mjestu koje bi nas na kraju odvelo u četvrtu ligu. Karlovac je na čelu s maksimalnim brojem bodova. Mi imamo 7 bodova kao i HAŠK sa zagrebačke Pešćenice, no imamo nešto bolji treći dodatni kriterij. 

U prvom kolu na jesen, 10. rujna, opet putujemo u Karlovačku županiju u grad Karlovac na okršaj s Karlovačkim šahovskim klubom, a očekuju nas i vrlo jaki ŠK Odra i ŠK HAŠK . Dečki zadovoljni polusezonom, a naši rezultati pokazuju da bi planirana sredina tablice mogla na kraju dati i bolji plasman. 

Još kad tome dodamo uspjeh kadeta osvajanjem 2. mjesta u 2 C ligi centar te osvajanje 3. mjesta našeg Davida Orača na prvenstvu Zagreba za kadete i njegovo 4 mjesto na Rejting listi kadeta daje nam za pravo reći da se trud isplati, a u Vurnovcu igra dobar šah.


(Tekst: Marijan Dolčić)


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.10.2021. 12:21:51

Create Account