Mladi sesvetski rukometaši Čaprić i Zovak izvrsno igraju u reprezentaciji, nametali gol Egipta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.7.2023. 12:06:11
Mladi sesvetski rukometaši Čaprić i Zovak izvrsno igraju u reprezentaciji, nametali gol Egipta

Foto: Borko Samec/ilustracija

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se od 2. do 13. kolovoza igra u Hrvatskoj, naša mlada reprezentacija pobijedila je jučer  Egipat s 30:24.



Hrvatski rukometni savez (HRS) izvijestio je o pobijedi naše juniorske reprezentacije u kojoj važne uloge igraju sesvetski rukometaši Aleksandar Čaprić i Fran Zovak. Ovaj mladi dvojac natrpao je mrežu protivnika, Čaprić je postigao 5, a Zovak 4 pogotka. Tako je naša reprezentacija nakon Maroka, pobijedila i Egipat 30:24, te tako još malo pojačala samopouzdanje. 


Vrijedna je to pobjeda koja ulijeva optimizam, jer Egipat u Hrvatsku dolazi kao branitelj naslova svjetskog prvaka koji je osvojio 2019. godine na posljednjoj svjetskoj smotri u Sj. Makedoniji. Nije to naravno ova generacija, ali Egipat je tradicionalno jako dobar u mlađim selekcijama i za mnoge jedan od kandidata za medalju i na ovom prvenstvu.


Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila 14:8. U drugom je to bio izjednačeniji susret, i završio je 16:16. Ali, treba reći da je naš izbornik Krešo Ivanković dosta rotirao momčad. Ipak, ostalo je velikih šest razlike iz prvoga dijela. Završilo je 30:24. Po pet pogodaka dali su Aleksandar Čaprić i Marko Bajan. Četiri je dodao Fran Zovak, a po tri puta strijelci su bili Vito Glivetić, Luka Malinarich i Tonči Ivanišević. Čak 12 naših igrača upisalo se u strijelce. Kod Egipćana najbolji Mohamed Khallaf sa šest pogodaka.


Danas će Hrvatska i Egipat odigrati još jedan prijateljski susret i to će ujedno biti posljednja provjera prije starta Svjetskog prvenstva.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.8.2023. 11:29:29

Create Account