Najslabija ekipa lige, Murvica, pobijedila sesvetske rukometašice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.2.2020. 11:53:12
Najslabija ekipa lige, Murvica, pobijedila sesvetske rukometašice

Foto: Murvica fb

Veliko iznenađenje 15. kola 1. Hrvatske rukometne lige za žene je poraz RK Sesvete u Crikvenici protiv posljednje Murvice, 29:26 (16:14).



Rukometašice Murvice porazile su za klasu bolju ekipu od njih, RK Sesvete Agroproteinku. Domaće su vodile veći dio susreta, tek sredinom drugog poluvremena Sesvećanke dolaze do dva gola prednosti, ali ubrzo gube prednost i Crikveničanke ponovo dolaze u vodstvo koje drže do kraja utakmice.


Veliki hendikep od prošle utakmice je i nedostatak kvalitetne vratarke. Naime, nakon odlaska Lucije Bešen, mlada Petra Lovrenčević poslana je u vatru ni kriva ni dužna kao prva vratarka i tek treba izgraditi svoju kvalitetu, pa stoga ne čudi njena tek jedna obrana od trideset udaraca na gol, a takva situacija klubu sigurno ne pogoduje. No, treba joj svakako dati podršku u skupljanju iskustva i sazrijevanju. 


S treće pak strane dobro je znano da sadašnje peto mjesto je ujedno i najviše na kojem Sesvećanke smiju biti ukoliko ne žele igrati europske utakmice, a za takvo nešto nemaju novaca. To djeluje i vrlo demotivirajuće na igračice koje, obzirom da su dosegle tu najvišu poziciju, doista više ne znaju za što se bore.


Najefikasnije Sesvećanke u ovom susretu bile su Dora Lukić i Petra Dičak obje postigavši po 6 pogodaka od kojih Petra 4 iz sedmetara.


RK Sesvete: Petra Lovrenčević, Lea Zetović;   Mia Tupek, Mihaela Bešen 1, Petra Dičak 6 (4), Bernarda Čalušić 3, Lara Burić 2, Dora Lukić 6, Ana Anđelić 4, Mia Brkić 1, Ines Lisjak 2, Valentina Derežić, Ana Pehar i Elena Matijaš 1


Trener: Branko Šebek


Rezultati 15. kola:





Tablica:




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account