Promjena trenera u RK Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.2.2020. 12:07:20
Promjena trenera u RK Sesvete

Foto: Sesvete danas/Branko Šebek (lijevo) i Nikola Škorić

Dosadašnji trener prve ekipe Branko Šebek podnio je ostavku, a na njegovo mjesto došao je Nikola Škorić.
Nakon debakla sesvetskih rukometašica protekle nedjelje u Crikvenici gdje su naše cure iz vrha tablice izgubile od posljednje plasirane i najslabije ekipe lige, Murvice, trener Branko Šebek podnio je ostavku.  Vodstvo kluba odmah je na njegovo mjesto postavilo trenera Nikolu Škorića koji je do sad vodio kadetkinje i to vrlo uspješno.


Nikola Škorić je ranije vodio ekipu Zeline koju je uveo u naš najviši rang, no nakon njegova odlaska klub je ispao. Potom je bio trener Koke. Jedno vrijeme u hrvatskoj ženskoj reprezentaciji pomoćnik je Vladimira Canjuge, a istaknuo se i kako pomoćnik bivšeg izbornika Zdravka Zovka.


Nikola škorić je u odsutnosti Šebeka nekoliko puta vodio sadašnju prvoligašku ekipu Sesveta. Branko Šebek preuzeo je klupsku Školu rukometa.


Rukometašice su trenutačno pete na tablici. Dolazak Škorića, na žalost, ne znači odmah i napredak zbog poznatih stvari, još jednom ćemo ih  navesti za one čitatelje koji možda nisu obaviješteni.


Vodstvo kluba ne želi bolju poziciju u prvenstvu od 5. mjesta! Zašto? Postoji dobar razlog. Prva četiri mjesta vode klub u europska natjecanja, što je svakom klubu, vodstvu i igračicama na čast. Međutim, sudjelovanje u europskim kupovima je jako skupo, a klub za to nema novaca. Unatoč dobrim sponzorima koji mogu financirati pogon za hrvatski rang natjecanja, za europski je potreban dodatni napor. Iza sadašnjih ekipa s treće i četvrte pozicije, Bjelovara i Koke iz Varaždina stoje njihovi gradovi koji žele da se klubovi s njihovih područja natječu po Europi i spremni su to financirati. No, u Sesvetama je situacija, na žalost drugačija. 


Smatramo da je to sramotno kako za Sesvete, tako i za Grad Zagreb u cijelosti, te da je klub zajedno sa svojim igračicama zaslužio barem pokušati osvojiti put u Europu. Ako to učini, a potom odbijete igrati, slijedi teška novčana kazna koju klub moguće ne bi preživio. 


To je jedan od najvećih razloga zašto nemamo u Sesvetama europsku rukometnu ekipu, a po svemu, po kvaliteti igračica i igri  bismo je mogli imati. I naravno, trebali.  


Pitamo se, hoće li ova informacija stići do kojeg moćnika i zainteresirati ga za ovu temu? 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2020. 11:25:38

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account