Rukometašice Sesveta rutinski svladale Trešnjevku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2019. 12:56:09
Rukometašice Sesveta rutinski svladale Trešnjevku

Foto: Sesvete danas, arhiva

U 24. kolu 1. HRL-a za žene rukometašice Sesveta Agroproteinke pobijedile Trešnjevku s 24:21 (12:8).



Sesvete Agroproteinka je na domaćem terenu bez većih problema upisala nove bodove. Osim početnog vodstva od 2:0, Trešnjevka nije mogla držati ritam domaćih, ali nije ni previše zaostajala. 


Nakon početnog vodstva gošći, domaće ubrzo sustižu, potom se kraće vrijeme igra gol za gol, no od 22. minute do pred kraj prvog poluvremena, Sesvećanke rade 4:0, održavaju tu razliku i na odmor se odlazi s +4.


Drugo je poluvrijeme bila samo rutina. Ipak devet minuta prije kraja gošće smanjuju razliku na +2 (21:19), ali su onda domaće rukometašice s dva pogotka Petre Dičak i dvije obrane Lucije Bešen pobjegle na +4 i rutinski privele susret kraju. U redovima Sesveta najistaknutije su bile Mia Tupek, Petra Dičak i Lara Burić koje su imale po četiri pogotka, dok je kod Trešnjevke sjajna bila Vanja Perenčević s 11 postignutih pogodaka. 


Svakako ponovo treba istaknuti sjajne obrane reprezentativke Lucije Bešen koja je s 14 obrana dogurala gotovo do 50% obrana što je izvrsno. U ekipi nije bilo također reprezentativke Dore Lukić, no i bez nje djevojke su bez veće drame riješile pozitivno susret.


Do kraja prvenstva ostalo je još dva kola koja Sesvećanke igraju protiv najtežih mogućih protivnica, Lokomotive i Podravke, gdje teško mogu računati na bodove, tako da je realno na kraju peto mjesto, što je vrlo dobar rezultat, a poslastica zadnjeg kola bit će sigurno susret s Podravkom na koji će, vjerujemo, doći mnogi ljubitelji rukometa.



Sesvete Agroproteinka

Lucija Bešen 14/30, Iris Prtljačić 1/6, Petra Lovrenčević; 

Katarina Glibanski, Mia Tupek 4, Mihaela Bešen 2, Petra Dičak 4, Bernarda Čalušić 3, Lara Burić 4, Doris Vlajsović 3, Petra Lovrenčević, Ana Anđelić, Mia Bošnjak 2, Ines Lisjak, Ana Pehar i Lucija Peraica 2.

Trener: Branko Šebek


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account