Sesvećanke polusezonu završile pobjedom nad Zrinskim i ostankom na trećem mjestu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2018. 14:59:34
Sesvećanke polusezonu završile pobjedom nad Zrinskim  i ostankom na trećem mjestu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

RK Sesvete Agroproteinka pobijedio je u subotu navečer RK Zrinski iz Čakovca 33:29 (13:17).



U 10. kolu prve Hrvatske rukometne lige za žene rukometašice Sesveta Agroproteinke su u gimnazijskoj sportskoj dvorani u subotu navečer nakon svojih muških kolega, odigrale utakmicu s dva lica. Prvo lice pokazale su u prvom poluvremenu. Bilo je to ono lice koje nije njihovo. Sve što sesvetske rukometašice nisu pokazale su to u tom poluvremenu, a to je igračka nedisciplina, nesnalaženje, tehničke pogreške, loša završnica i vrlo loša obrana, kako igračica, tako i vratarki. Stoga nije čudo da su se gošće iz Čakova, koje nisu uopće loša ekipa, ali su igrački pak malo niže od Sesveta, vrlo brzo ušle u prednost koje su do kraja prvog poluvremena zadržale na +4 - 13:17.


Drugo poluvrijeme donijelo je potpuno drugačiji pristup igri i konačno su naše djevojke pokazale što su i što znaju. Očito je trener Jelčić u poluvremenu imao jako puno posla i uspio ih konačno i motivirati. Zaigralo se uglavnom onako kako je to trener tražio i zamislio, što je odmah dovelo do preokreta, a ritam i tempo igre gošće više nisu mogle pratiti, što je tijekom utakmice priznao i sam njihov trener galameći na svoje igračice da je istina da su Sesvećanke bolje, ali da to nije razlog da se griješi.


E, to je itekakav razlog, jer bolja ekipa jako dobro zna prisiliti protivnice na pogreške, što su rukometašice Sesveta Agroproteinke konačno i počele raditi. Znatno je poboljšana obrana, a napad koji je dosta promašivao u prvom poluvremenu, potpuno je proradio u nastavku, što pokazuje i da su nakon 13 u prvom poluvremenu, u drugom Sesvećanke zabile 20 golova. Istovremeno je primljeno ih je samo 12 u odnosu na čak 17 u prvom poluvremenu.


Prvo ime utakmice svakako je Petra Dičak ne samo po broju pogodaka, nego i po probojnosti u napadu, do nje Dora Lukić i Doris Vlajsović.  Upisani su novi bodovi čime su Sesvete Agroproteinka zadžale 3. mjesto na tablici. Sada slijedi pauza do 19. siječnja kada se se natjecateljska sezona nastavlja.



RK Sesvete Agrorpoteinka


Lucija Bešen,  Mia Tupek, Mihaela Bešen, Petra Dičak 9, Bernarda Čalušić 3, Gabriela Rezić 1, Doris Vlajsović 6, Petra Lovrenčević,  Dora Lukić 6, Ana Anđelić 5, Iris Pratljačić 2,  Ines Lisjak 3, Magdalena Jurić i  Nikolina Žderić.


Trener: Vladimir Jelčić


Rezultati nepotpunog 10. kola:



Tablica:



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account