Sesvetske rukometašice u nastavku prvenstva ostvarile pobjedu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.1.2020. 11:31:18
Sesvetske rukometašice u nastavku prvenstva ostvarile pobjedu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Tijekom vikenda odigrano je 13. kolo 1. HRL za žene, kojim je nakon pauze nastavljeno prvenstvo.



Rukometašice Sesveta započele su nastavak prvenstva pobjedom u subotu navečer na domaćem terenu gdje su u gimnazijskoj sportskoj dvorani dočekale ekipu Zrinskog iz Čakovca. Pobijedile su s 32:26 (15:14).


Čakovčanke su se ipak pokazale kao tvrd orah. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme bile su u vodstvu, u jednom trenutku imale su čak i +3 razlike i Sesvećanke u tom razdoblju igre nisu imale pravi odgovor, a tek pred kraj  isteka prvih 30 minuta pogodcima Ines Lisjak i Lare Burić preokrenuta je situacija i na odmor se otišlo s plus 1 za domaće, 15:14. 


Ni u nastavku ništa bolja slika, igrao se gol za gol, a tek sredinom drugog poluvremena dolazi do izražaja vjerojatno veća snaga, kondicija i koncentracija domaćih djevojaka, kada nizom od tri gola bježe konačno na +2 razlike. Pokušavaju gošće ponovo se vratiti, ali to im više ne polazi za rukom, razlika se polako povećava, a najveća je upravo postignuta u zadnjim trenucima utakmice kad Sesvećanke zabijaju još dva u nizu za konačnih 6 razlike i još jednu pobjedu kojom se i nadalje nalaze na petom mjestu.


Prve dvije naše europske ekipe su nedodirljive, Podravka i Lokomotiva, ali Koka i Bjelovar nisu bauk, može ih se pobijediti i nadajmo se da će u nastavku prvenstva biti snage sustići prvo Koku koja bježi 2 boda, a usudili bismo se reći da Varaždinske nisu ništa bilja ekipa od Sesveta. 


Najefikasnije igračice u redovima Sesveta bile su Petra Dičak postigavši 8 pogodaka od kojih 5 sedmeraca i Lara Burić sa 6 golova. 


Sesvete:

Lucija Bešen, Petra Lovrenčević; Elena Matijaš 1, Bernarda Čalušić 4 (2), Mia Tupek 2, Mihaela Bešen 1, Ana Grlić, Petra Dičak 8 (5), Lara Burić 6, Lucija Cvitanović, Valentina Derežić, Mia Brkić, Dora Lukić 4, Ana Anđelić 2, Dorotea Ćoraš i Ines Lisjak 3.


Trener: Brako Šebek


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account