Srebrne rukometašice Sesveta Agroproteinke stižu kući pjevajući

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.5.2019. 10:46:49
Srebrne rukometašice Sesveta Agroproteinke stižu kući pjevajući

Foto: RK Podravka

U završnici Hrvatskog rukometnog kupa u Poreču Podravka Vegeta očekivano je pobijedila Sesvete Agroproteinku s 33:14 (16:6).



Impresionirane sudjelovanjem u velikom finalu Hrvatskog rukometnog kupa protiv najtrofejnije hrvatske ženske rukometne ekipe Podravka Vegete, rukometašice Sesveta nisu uspjele pružiti onakvu igru kakvu su i otpor, kakav su pokazali prije samo sedam dana kad su u posljednjem kolu umalo iznenadili favorizirane Koprivničanke. 


U prvom poluvremenu igrale su u grču i, vidjelo se i strahu, što su iskusne igračice Zlatka Saračevića odmah snažno iskoristile. 

Nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Lokomotivu, Podravka Vegeta je put prema novom naslovu pobjednica Kupa učinila znatno lakšim. U  polufinalu su s 35:21 dobile Koku, a u velikom finalu Sesvete Agroproteinku.


Sesvete su pak nakon Trogira i Sinja u polufinalu slavile protiv Murvice 32:20. I one su svoj cilj ostvarile, ali su se sportski nadale da možda mogu iznenaditi najbolji hrvatski klub. Bilo je to njihovo drugo finale kupa, od 2011. godine kad su izgubile također od Podravke 39:24.


Podravka je odlično otvorila susret. Nakon šest minuta imala je 4:1, pa je Branko Šebek, trener Sesvete Agroproteinke morao tražiti  minutu predaha. Podravka je ušla u nevjerojatnu seriju i nakon početnih 0:1 Sesveta napravili seriju od 8:0. Nezadrživa je bila Nikolina Zadravec,koja je u tom razdoblju imala realizaciju 6 od 6. Punih 11 minuta Sesvete su bile bez pogotka. U završnici prvoga dijela Podravka je malo spustila ritam, ali ne kontrolu rezultata. Sesvete su prvu branu vratarke imale tek u 28-oj minuti stoga i ne čudi da su na predah otišle s minus deset, 16:6. Podravka je imala 83 posto realizacije napada, a Sesvete samo 20 posto u prvom dijelu.


Znatno opuštenije igrale su rukometašice Sesveta u nastavku, pa su prvih deset minuta imale 5:5 protiv Podravke. Treba reći da je Lucija Bešen počela braniti kako zna pa je i to pomoglo da se drži pristojna razlika od desetak pogodaka zaostatka. Ipak Podravku to nije ozbiljnije poremetilo. Treba reći da je sesvetski sastav imao čak 18 izgubljenih lopti, što je za ovu razinu natjecanja dakako previše.


Ipak, na kraju Sesvećanke su sretne, jer za ovako mladu ekipu kao što je naša igranje u finalu i osvajanje srebrne medalje je veliki uspjeh. Čestitke svim igračicama, treneru Branku Šebeku i vodstvu kluba.


Sesvete:


Lucija Bešen (8/38), Petra Lovrenčević (1/3), Iris Pratljačić (0/1); Katarina Glibanski, Mia Tupek (1), Mihaela Bešen, Petra Dičak (1), Bernarda Čalušić (3), Lara Burić (1), Lucija Cvitanović, Doris Vlajsović (1), Dora Lukić (1), Ana Anđelić (2), Mia Bošnjak (1), Ines Lisjak (2), Ana Pehar (1)


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account