Biciklijada ove subote u Prepuštovcu, klačil bu i Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2019. 20:24:37
Biciklijada ove subote u Prepuštovcu, klačil bu i Bandić

Foto: KUD Prepuštovec

Tradicionalna 9. "Zagrebačka biciklijada" u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Prepuštovec bit će održana ove subote, 25. svibnja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskoj upravi.



Sudionici devete po redu biciklijade krenut će u 11 sati s Trga bana Jelačića, a vožnju biciklima završit će u Prepuštovcu kod društvenog doma.


U biciklijadi svake godine sudjeluje između tisuću i dvije tisuće biciklista, a za sve natjecatelje na cilju će biti organiziran natjecateljsko - zabavni program. Uz bicikliranje, građani će moći sudjelovati i u brojnim igrama, a na cilju će ih dočekati i nagrade. 


Iz Kulturno umjetničkog društva Prepuštovec Ivan Kolenković rekao što sve sudionike biciklijade očekuje, a vožnji biciklima pridružit će se i gradonačelnik Milan Bandić.


- Kada se dođe na cilj bilo bu jesti, bilo bu piti, bilo bu društvenih igara, a nagrade su kao i svake godine, bicikli. Bicikli su jako lijepi, a dobivaju se i igračke i slično - rekao je Kolenković.


- Osam puta sam do sada vozio, vozit ću i ovaj puta. Pozivam naše sugrađane da nam se pridruže i da nam se odazovu u što većem broju - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.


Uz brojne nagrade sudionici biciklijade moći će osvojiti i bicikle, njih čak deset.


Biciklijadi se može priključiti svatko, uvjet je samo ponijeti svoj bicikl i dobru volju. Sudionike će pratiti dva kombija te pokupiti one koji se umore od pedaliranja, a ukoliko nekome otkaže bicikl majstori će ga popraviti Prepuštovcu. 


"Biciklijada nema natjecateljski nego relaksirajuće-rekreacijski karakter pa je prikladna za sve uzraste. Očekujemo da će na cilj biciklisti stići za nešto više od sat vremena", naglasio je organizator Josip Lipar te napomenuo da ih u Prepuštovcu očekuju različite društveno-natjecateljske igre s vrijednim nagradama. Povratak u Zagreb je planiran za 18:00 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.6.2020. 11:16:58

Create Account