DVD Kučilovina jedno od najaktivnijih društava VZGZ-a održalo godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2024. 18:53:47
DVD Kučilovina jedno od najaktivnijih društava VZGZ-a održalo godišnju skupštinu

Foto: DVD Kučilovina

Sa 143 intervencije i velikom operativom, DVD Kučilovina jedno je od najaktivnijih gradskih vatrogasnih društava.




DVD Kučilovina po ukupnom broju članova ne spada među najveća gradska vatrogasna društva, no, kada se ukupni broj članova, njih 120 stavi u kontekst veličine njihova naselja, cca 220 stanovnika, uvidimo pravu veličinu ovog društva u kojem gotovo cijelo naselje sudjeluje u njegovu radu. Prema podnesenom izvještaju zapovjednika Ivice Blažinovića, od navedenih 120 članova tri su veterana, 34 pričuvna člana, 3 pomažuća, 60 aktivnih članova i 20 člana djece i mladeži.


U 2023. Godini članovi operativne postrojbe DVD-a Kučilovina sudjelovali su na ukupno 143 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 48 članova vatrogasne postrojbe u ukupnom trajanju svih intervencija od 500 sati, te u ukupnom vremenskom zbiru svih operativaca na intervencijama od 1200 sati. U svim tim intervencijama radilo se o požarima objekata i otvorenog prostora, tehničkim intervencijama, intervencijama sanacije nakon štetnih vremenskih neprilika i ostalim intervencijama.


U društvu ovoga trenutka djeluju čak 63 operativaca s liječničkim uvjerenjem spremna za izlazak.


Rad ovoga društva opće je poznat ne samo u vatrogasnim krugovima, nego i puno šire, jer uvijek i svuda se čuje za vatrogasce Kučilovine. Takav rad društva na subotnjoj skupštini  pozdravili su i podržali zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Ivica Lovrić, predsjednica VGČ Sesvete Ines Sosa Meštrović, ravnatelj Osnovne škole Vugrovec - Kašina koji obuhvaća i Kučilovinu prof. Vladimir Vuger, župnik vugrovečke župe vlč Filip Lucić, član zapovjedništva Splitsko-dalmatinske županije Nikola Martinić i drugi. Posebno se na rad društva osvrnuo zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Krešimir Kompesak pohvalivši Kučilovčane za njihov predan rad.


Skupština je iskorištena i za bratimljenje dva susjedna društva DVDa Kučilovina i DVD-a Vugrovec. Nije to samo radi mjesta održavanja skupštine, vgruovečke stare škole gdje se već niz godina održavaju skupštine ovog društva, jer vatrogasni dom u KUčilovini nema adekvatnu dvoranu za ovakve prilike, oni doista imaju pravi novi, svrsishodni vatrogasni dom za operativu, ali ne bi im bilo zgorega da imaju ponekad prostor i za neke proslave, pa do daljnjega dolaze u Vugrovec gdje su im svi dobri domaćini. 


Prilikom potpisivanja povelje o bratimljenju, vatrogasci Kučilovine uručili su vugrovečkima kip sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca koji će ponosno stajati u vugrovečkom vatrogasnom domu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.8.2022. 12:01:57

Create Account