Ekološka akcija čišćenja šume u Sesvetskim Selima ovog petka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.6.2023. 9:10:48
Ekološka akcija čišćenja šume u Sesvetskim Selima ovog petka

Foto: Udruga Zelene i plave Sesvete

Velika ekološka akcija čišćenja ilegalno odbačenog raznoraznog otpada bit će održana ovog petka od 10 do 14 sati.




Udruga Zelene i plave Sesvete u partnerstvu s organizacijom Green fushion i njihovim suradnicima i pokroviteljima organizira ekološku akciju čišćenja otpadom teško devastirane šume na području Sesvetskih Sela. Šuma je doista prepuna ilegalno odbačenog otpada raznoraznih vrsta, a što predstavlja potencijalnu opasnost za sve posjetitelje šume, te kao onečišćenje okoliša i podzemnih tokova.


Akcija je osmišljena kao tim bilding nekoliko velikih poduzeća čiji će djelatnici volonterski sudjelovati u akciji, a svi ostali građani koji žele i mogu u to vrijeme doći na akciju pozvani su da se pridruže. 


Cilj ove akcije je pozitivan utjecaj na stanje prirode i okoliša, kako bismo ojačali otpornost prirodnih ekosustava, te stvaranje pozitivnog utjecaja na kvalitetu života u lokalnoj zajednici putem poticanja korporativnog volontiranja i društvene odgovornosti poduzeća. Ovim čišćenjem pridonosimo da biljke i životinje žive u čistom i zdravom okruženju te pridonosimo očuvanju biološke raznolikosti. Smeće u šumi može predstavljati izvor zagađenja za tlo, vode i zrak. Čiste i uređene šumske površine privlače posjetitelje i potiču održivi turizam. Čišćenje smeća iz šume može educirati ljude o važnosti očuvanja prirode i pravilnom postupanju sa otpadom. Smeće u šumi predstavlja sigurnosni rizik za posjetitelje, kao što su oštri predmeti ili opasne tvari.


Akciju podupire Grad Zagreb, podružnica Čistoća osigurava kamion graver koji će izvučeno smeće iz šume propisno zbrinuti na odlagalištu ili druga propisna mjesta.  Tijekom akcije očekuje se i dolazak predstavnika gradske vlasti koja podržava ovakve ekološke događaje i projekte.



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account