Gradonačelnik Milan Bandić o poskupljenju odvoza otpada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.1.2019. 7:51:39
Gradonačelnik Milan Bandić o poskupljenju odvoza otpada

Foto: Sesvete danas, arhiva

Kada će i koliko poskupjeti cijena odvoza otpada u našem gradu govorio je jučer gradonačelnik Milan Bandić na Aktima gradonačelnika uoči današnje sjednice Gradske skupštine.Hoće li cijena odvoza otpada porasti znat će se za desetak dana, rekao je gradonačelnik Milan Bandić. "Koliko će i hoće li biti poskupljenja, to ne ovisi samo o nama ovdje koji sjedimo nego i o našim građanima. Tražit ćemo da što manje udarimo po džepu naše ljude, ali da grad Zagreb ne bude zadnji u Hrvatskoj po tempu, dinamici i standardima koje treba ispuniti", rekao je Bandić. 


Pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić objasnila je da se proces koji će omogućiti kvalitetno razvrstavanje otpada bliži kraju. "Većina korisnika dobila je spremnike za odvajanje papira na kućni prag i imamo zasad spremnike za miješani komunalni otpad. Uz to, prošla nam je nabava u Zagrebačkom holdingu, u podružnici Čistoći, za vrećice za odvajanje plastike u kući, odnosno stanu. Također je u tijeku nabava za oporabu bioootpada, a taj natječaj moramo završiti kako bismo i za to podijelili spremnike", izjavila je Jozić.


Grad će Vladi uputiti i pismo namjere za zajedničku suradnju na pet kapitalnih projekata. Gradonačelnik ne sumnja da će se suradnja ostvariti. - Budući da traje dnevna komunikacija između gradonačelnika i premijera, budite sigurni da nećemo trošiti papir, a ni vrijeme. Nećemo pisati irealne nego realne stvari, one koje možemo zajedno realizirati. Bit ćete mi svjedoci da govorim istinu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.8.2019. 15:11:31

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account