Jedan od najstarijih prigorskih DVD-a - Kašina, održao godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.3.2019. 18:51:14
Jedan od najstarijih prigorskih DVD-a - Kašina, održao godišnju skupštinu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ove subote u društvenom domu u Kašini održana je 93. godišnja skupština ovog, u protupožarnoj zaštiti, vrlo značajnog društva.DVD Kašina sa svojih 204. člana jedno je od najmasovnijih vatrogasnih društava na području gradske vatrogasne zajednice. U strukturi broje: 10 časnika 1. klase, 3 časnika, 8 dočasnika prve klase, 12 dočasnika, 47 vatrogasaca prve klase, 28 vatrogasaca, 52 člana vatrogasne mladeži kao i pet vatrogasnih sudaca. Posebice treba istaknuti 35 članova limene glazbe. 


U 2018. godini vatrogasci Kašine sudjelovali su na ukupno 19 intervencija od čega su gasili na žalost dva požara stambenih objekata,  4 požara gospodarskih objekata, 6 požara otvorenog prostora, 6 ispumpavanja vode i jedna tehnička intervencija.


Uz ove intervencije, vatrogasci su imali dežurstvo za vrijeme Svih svetih u trajanju od 36 sati na kojem je sudjelovalo 12 vatrogasaca. Također su početkom prosinca za vrijeme velikog požara poslovne hale Prima namještaja u Sesvetama davali dežurstvo s pet članova u Javnoj vatrogasnoj postrojbi za vrijeme dok su profesionalni vatrogasci bili zauzeti tom velikom intervencijom.


Vatrogasci su također imali i niz drugih aktivnosti. Sudjelovali su u natjecanjima, mladež u kvizu znanja, uređivali svoje prostore i imali niz drugih aktivnosti.


Poznato je da u sklopu društva djeluje i limena glazba koja je u prošloj godini održala 17 nastupa, a od toga jedan koncert održan je u crkvi sv. Marka u Zagrebu zajedno s našom proslavljenom čelisticom Anom Rucner.


Skup su pozdravili mnogobrojni gosti, ponajprije izaslanica gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Stjepana Kezerića, Zlata Trošelj. Predsjednik Zajednica folklornih amatera Grada Zagreba Dragutin Topolovec posebno je pohvalio limenu glazbu rekavši pri tom da se radi o vjerojatno najboljoj vatrogasnoj limenoj glazbi u Zagrebu. Skup su također pozdravili predsjednik Mjesnog odbora Kašina Miljenko Bertović, te Ankica Ležaić predsjednica udruge žena Kašine. 


Na poslijetku su zaslužnima uručena priznanja, diplome i  plakete, te medalje koje je uručio delegat VZGZ-a Srećko Bahlen rekavši prethodno kako Vatrogasna zajednica prati rad ovog društva i materijalno pomaže maksimalno koliko je moguće.


Nakon završetka skupštine, uzvanici i članovi društva su se preselili vatrogasni dom gdje je uslijedio onaj uobičajeni drugi vatrogasni dio.Vezane vijesti
Ažurirano: 17.6.2020. 11:54:38

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account