Konačno uklanjanje "Planeta"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.6.2017. 8:18:54
Konačno uklanjanje "Planeta"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nekadašnji sesvetski sportski centar na Luci u čijim je prostorijama potom djelovao disco klub Planet koji je ostao i zapamćen po tom nazivu, konačno će biti u potpunosti uklonjen.


Prostor na kojem se planira izgradnja suvremenog sportskog centra u prvoj fazi ipak nije bio porušen do kraja. Naime, bilo je odlučeno da se "Planet" sravni sa zemljom, ali očito da naredbodavcima nije bilo poznato da taj objekt ima prostorija i ispod zemlje, odnosno bivše svlačionice, a potom klub imao je veliki prostor upravo pod zemljom.

Napola srušen, kao što smo svojedobno već o tome pisali, bio je velika prijetnja i opasnost za potencijalne znatiželjnike koji bi željeli razgledati ostatke zdanja. Sada će biti u potpunosti uklonjen, a podzemni prostori zatrpani materijalom zgrade. Težak posao rušenja betonskih tvrdih zidova, punih cementa, jer, čini se da se nekad nije šparalo na materijalu, te potom izvlačenja iz betona silnog debelog betonskog željeza, obavljaju dva teška bagera tvrtke Pionir. Posao bi trebao biti završen za desetak dana. Potom bi trebala biti uklonjena i ograda.

Cijeli projekt je u onoj, većini građana nevidljivoj fazi zvanoj papirologija, a cijeli postupak će snažnije krenuti političkom odlukom i pokretanjem postupka javne nabave izrade projekata i potom sveg ostalog. Kad će to biti, trenutačno još nije jasno, no imali smo uvjeravanja s raznih strana i razina, da će sve krenuti vrlo brzo nakon konstituiranja gradske Skupštine.

Novac za ovaj prvi dio projektiranja je osiguran i on nije problem, a potpuno je jasno da su građani vrlo nestrpljivi i žele što prije vidjeti radove na terenu. Za sada ih ipak vidimo u vidu velikih bagera i čišćenja terena od bivšeg zdanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.2.2024. 13:16:26

Create Account