Mladi – sigurna budućnost DVD-a Belovar

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 23.3.2018. 17:28:31
Mladi – sigurna budućnost DVD-a Belovar

Foto: Vladimir Beštak

Godišnju izbornu Skupština u subotu su održali vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belovar. Izabrano je novo vodstvo ovog 74 godina starog vatrogasnog društva. Skupštini su uz članove Društva i mladež prisustvovali i gosti – predstavnici 23 dobrovoljna vatrogasna društva Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije te drugi gosti i prijatelji Društva.


U izvješću o prošlogodišnjem radu  rečeno je da je DVD Belovar nastavilo polučiti vrlo dobre rezultate u radu iz posljednjih nekoliko godina, a što ga svrstava po pokazanim aktivnostima u vrh, među prvih deset vatrogasnih društava VZGZ-a. Posebno je istaknuto da je središte truda uprave bio rad s djecom i mladeži. Tako su u protekloj godini upisana četiri nova člana, te Društvo sada ima ukupno 44 članice i članova vatrogasne djece i mladeži. Po prvi puta se sudjelovalo sa 6 ekipa na Kviz natjecanju VZGZ-a, a uloženi rad urodio je plodom jer su sve ekipe ostvarile odlične rezultate. Najmlađi od 6-10 godina osvojili su srebro, a ženska ekipa od 12-16 godina treće mjesto na Natjecanju djece i mladeži te se plasirala na državno natjecanje. Za dobar rad djece i mladeži nagrada je za nekolicinu bilo ljetovanje u vatrogasnom kampu Novi Vinodolski.

Povećana aktivnost stvorila je i veće troškove koji su se pokrili sredstvima sponzora. Zbog toga je na Skupštini upućena zahvala velikom broju sponzora, koji već godinama prate i pomažu belovarske vatrogasce na svim njihovim druženjima.

I ovoga puta dodijeljena su uvjerenja za obavljena osposobljavanja, a pojedincima laureatima dodijeljene su i spomenice za jubilarno članstvo. Za vatrogasca godine, internu nagradu DVD-a Belovar, izabran je Željko Kragulj koji je još s dvoje vatrogasaca bio na gašenju požara u Dalmaciji.

Za novog – starog predsjednika izabran je Zdravko Bukal koji dolazi iz stare belovarske vatrogasne obitelji. 

Prisutne su pozdravili: Dražem Markota, potpredsjednik VGČ Sesvete i izaslanik predsjednika Gradske skupštine i gradonačelnika Grada Zagreba, Draženko Pandek u svoje i ime saborskog zastupnika Davora Bernardića. župnik župe Sv. Benedikta iz Blaškovca, Vjekoslav Pavlović te Davor Ivančić, predsjednik DVD-a Trpuci čiji predstavnici su po prvi puta prisustvovali skupštini DVD-a Belovar. Posebna pohvala radu Društva došla je od predstavnika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Vladimira Pisačića koji je Društvu poželio još bolje rezultate te je prisutne upoznao s visinom utrošenih sredstava za rad Društva. 

Skupština je završila tradicionalnom vatrogasnom zabavom u dobrom raspoloženju uz Lotos band sve do ranih jutarnjih sati.



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2023. 8:43:55

Create Account