Održana 71. godišnja skupština DVD-a Gornja Kašina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2023. 15:46:02
Održana 71. godišnja skupština DVD-a Gornja Kašina

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Čak 162 člana na popisu je DVD-a Kašina Gornja, društva koje je prošle godine obilježilo svoju sedamdesetu obljetnicu.



Vrlo aktivno dobrovoljno vatrogasno društvo Kašina Gornja koje neprekidno djeluje već 71 godinu, a prošle su godine u lipnju obilježili svoju 70. obljetnicu. Društvo broji 162 člana po čemu spada u red većih vatrogasnih društava. Od tog ukupnog broja 21 je član vatrogasne mladeži, a 11 je veterana.  Stoga je vrlo ponosno predsjednik društva Zlatko Maljak u subotu otvorio godišnju izvještajnu skupštinu.


Ovoga trenutka, prema izvještaju koji je pročitao tajnik Tomislav Barbarić, u društvu djeluje 19 interventnih vatrogasaca za sudjelovanje u akcijama spašavanja. tijekom protekle godine imali su 4 intervencije na kojima je sudjelovalo 12 vatrogasaca. Kroz prošlu godinu osposobljavali su svoje kadrove, pa su tako na skupštini mnogi primili priznanja za osposobljavanja ili pak za dugogodišnji rad u društvu.

Uz izvješća o proteklom razdoblju, usvojili su i planove za naredne dvije godine, jer, kako rekoše, trenutni propisi tjeraju ih da rade dvije skupštine godišnje, na početku i na kraju godine, pa kako ne bi morali krajem ove godine ponovo sazivati skupštinu samo radi izglasavanja plana za 2024. godinu, to su učinili već sada, jer propisi to dozvoljavaju.  Vrlo promućurno!


Svakako treba još dodati da bi vatrogasci Kašine Gornje željeli  nadograditi prostor svog doma koji su još davno sami izgradili, no slavna hrvatska birokracija im u tome ne pomaže. Kako sami kažu, vrlo su uporni i ustrajat će u iznalaženju rješenja, jer žele novu garažu za svoja vozila.  U tome im potporu pruža vatrogasna zajednica, rekao je uz ostalo obraćajući se nazočnima u ime VZG-a zamjenik predsjednika zajednice Srećko Bahlen. Skup su pozdravili u ime glavnog zagrebačkog vatrogasnog zapovjednika Marija Kenfelja, te saborski zastupnik Davor Bernardić inače zamjenik predsjednika DVD-a Zagreb zapad, koji je prenio pozdrave i svog DVD-a. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2024. 11:19:24

Create Account