Proradio sesvetski sajam srijedom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2020. 12:41:42
Proradio sesvetski sajam srijedom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zbog skučenog prostora i nemogućnosti prihvata svih zainteresiranih prodavača, sesvetski je sajam otvorio svoja vrata i srijedom.




Jutros u 7 sati započela j, čini se, nova povijest sesvetskog sajmovanja. Dosadašnji nepromjenjivi i neprikosnoveni sajam četvrtkom, jedan od najvećih u Hrvatskoj prije početka pandemije, sveo se od prošlog četvrtka tek na jedan mali njegov dio. Daleko manji od dosadašnjeg poznatog, međutim 6500 četvornih metara prostora i nije baš malo. Podsjetimo, prošlog četvrtka započelo je sajmovanje u formatu drive in usluge i to s ponudom isključivo predadnica povrća i cvijeća, dakle onoga što u ovom trenutku i jest najpotrebnije građanima sesveta. 


Ponuda svježeg povrća dostupna je od protekle subote svakodnevno na sesvetskoj tržnici, no što je s ostalim proljoprivrednim proizvodima? 

I prodavači i kupci tražili su mogućnost sajmovanja, pa je stoga otvoren dodatni dan, srijedom. Tako je danas u ponudi iz kamiona bilo žito, krumpir, luk, grah i slično, a uz to u jednom manjem broju bili su i trgovci presadnicama povrća i cvijeća. Spomenimo da su se prodavale i jagode, ali se isto tako moglo kupiti živo vapno i karabit. 


Sajam je bio solidno popunjen kupcima, ali bez gužve, tako da nije bilo zastoja. Od pojedinih kupaca, ali i prodavača čuli smo da bi bilo bolje da nije ovdje organiziran drive in, jer ulaskom nekoliko automobila nastane gužva, a, kako kažu, puno bi im bilo jednostavnije parkirati se uz sajmište, te ući pješice u ovaj ograđeni prostor. Doduše, čuli smo i pokoju pohvalu.


"Ma nije to tako loše taj drive in, no mišljenja sam da postoje epidemiološke i tehničke mogućnosti da pravi veliki drive in napravimo na prostoru gdje su i ranije na sajmište dolazili kamioni gdje bi u jednom kružnom prostoru mogli organizirati doista pravu drive in prodaju bez izlaska iz vozila, što bi bilo možda još korisnije i prodavačima i kupcima, a imali bismo daleko više mjesta za ponuditi zainteresiranim trgovcima, negoli je to ovaj sadašnji prostor koji bismo mogli urediti kao klasični sajam uz poštovanje svih mjera predostrožnosti, kao i do sada", govori nam voditelj sesvetske tržnice Zdenko Tolić, dodajući kako bi tada možda mogli uvesti prodavače i drugih stvari, kao primjerice naše OPG-ove koji ne prodaju poljoprivredne proizvode, nego su proizvođači  raznih potrepština za kućanstvo, a koje naši građani i ostali kupci sajma rado kupuju.


Zbog velike zainteresiranosti prije svega prodavača, ali i sve veće građana, moguće je da se ovaj današnji sajam sa srijede produži i na petak, naravno ne ovaj, prvog svibnja, nego onaj slijedeći, a četvrtak će do daljnjega ostati sajam presadnica povrća i cvijeća, te možda pokoji štand jagoda ili kakvog povrća. 


Radno vrijeme sajma je od 7 do 13 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account