Raste dom u Sesvetskoj Selnici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.8.2017. 11:17:03
Raste dom u Sesvetskoj Selnici

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Poznato je da je jedno od najaktivnijih sesvetskih vatrogasnih društava DVD Seslnica trenutačno beskućnik, no dom se gradi. Provjerili smo kako teku radovi.


Tog vrućeg ljetnog dana, druge polovice kolovoza posjetili smo gradilište kako bismo se uvjerili do kuda su stigli radovi. Na prostoru gdje proljetos nije bilo ničeg osim ravne plohe, sada stoji zgrada. Zgradurina, rekli bismo, veliko moćno zdanje budućeg središta javnog života Sesvetske Selnice. 


Na gradilištu smo zatekli tek dvojicu radnika. Što, zar godišnji usred sezone, pitamo ih, aludirajući na to što nam se laički čini da se ništa ne radi. 


"Ne, tehnologija prijatelju", kazuju nam radnici podučavajući nas lekciji iz građevinarstva prema kojem se beton nakon lijevanja mora osušiti do određenog stupnja. Mislimo si, pa bar su sad vrućine pa se dobro suši, no ne znajući ništa o građevini prihvaćamo odgovor radnika. 


Uostalom bivši predsjednik i sadašnji zamjenik predsjednika Sesveta (skraćeno navedena funkcija), Dražen Markota još je u rano proljeće vatrogascima obećao slavljenje Nove godine (2018.) u novom domu. Doduše slaviti se može i u nezavršenom domu, no sigurni smo da Markota nije mislio tako. 


A dom doista i ovako u procesu izgranje izgleda prekrasno, impozantno i veliko u odnosu na sve ostale društvene objekte našeg prigorskog bazena. 


Vjerujemo, bit će to, jedan od najboljih i najljepših, a sigurno najveći objekt takve vrste u kojem će svoj dom naći lokalni vatrogasci sa svim potrebnim prostornim sadržajima, ali i i mnogi drugi javni prostori potrebni za lokalnu samoupravu i druge društvene sadržaje. 


Naravno, kad sve bude gotovo, oko doma očekuju se i sadržaji odnosno objekti za igru najmlađih Selničana. Do kraja investicije u cijelu tu priču u Sesvetkoj Selnici uložit će se više od tri milijuna kuna, velikom većinom novca iz dijela gradskog proračuna kojim gospodari gradska četvrt Sesvete. 


To je ujedno i najveća investicija u takve objekte na području Grada u ovoj godini, a vjerujemo i za duži period. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account