Skandalozno: Zaustavljeni u Sesvetama, građevinski otpad sad navoze u Ivanju Reku tik do Slavonske Avenije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2018. 23:27:01
Skandalozno: Zaustavljeni u Sesvetama, građevinski otpad sad navoze u Ivanju Reku tik do Slavonske Avenije

Foto: ZIPS

Nevjerojatna je beskrupuloznost te građevinske mafije. Nakon što su ih građani vlastitom aktivnošću uz pomoć komunalnih redara i policije uspjeli zaustaviti u Sesvetama, već naredni su dan pronašli novu lokaciju za zagađivanje.



O velikom sesvetskom ekocidu usijed navažanja stotina možda i koju tisuću kubika građevinskog, ali i opasnog otpada iza sljemenovih silosa, kao munja se pročulo na široko i daleko. Građani su pozvani na suradnju i to je odmah urodilo plodom. Jedan građanin s područja Ivanje Reke dojavio je o sumnjivom navažanju građevinskog otpada na području Ivanje Reke, ali tik do Slavonske avenije, odmah preko puta hotela Zovko. 


Građanin je mobitelom i poslikao otpad, lokaciju, ali je uspio uloviti i ekološkog zločinca na djelu. Zanimljivo da je u prvom planu bio famozni veliki plavi kamion splitskih registarskih oznaka koji je samo dva dana ranije pao u zamku kad ga je na dojavu građana komunalni redar ulovio na djelu i pozvao policiju koja je pokrenula postupak protiv počinitelja.


No, nije to nimalo omelo iste te ljude, isto to poduzeće s istim tim kamionom da i nadalje na našem području, odnosno bliskoj okolici nastoje premjestiti goleme količine građevinskog materijala nastalog rušenjem negdašnjeg golemog pogona Mlinara uz Branimirovu ulicu u Dubravi. Spomenuta zgrada po slobodnoj ocjeni kontaktiranog građevinara, sastojala se od nekoliko tisuća kubika materijala koje je trebalo maknuti s prostora rušenja, no puno je jeftinije to ilegalno istovariti nekamo u prirodu, negoli zbirnuti na propisani način. 


  

Hoće li tko od nadležnih službi na ovo reagirati vidjet će se, no znamo da gradonačelnik Bandić dolazi u srijedu ujutro na mjesto eko zločina kod Sljemena.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account