Srušen željeznički zahod i uređen prostor

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.12.2018. 16:29:07
Srušen željeznički zahod i uređen prostor

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Hrvatska željeznica konačno je maknula veliko sesvetsko ruglo - kolodvorski zahod i uredila taj prostor.



Dugo godina Sesvećani, ali i mnogi prolaznici uz sesvetski željeznički kolodvor negodovali su zbog doista apsolutno devastiranog prostora negdašnjeg kolodvorskog  WC-a koji dugi niz godina nije u funkciji nego samo širi neugodu i nelagodu svim prolaznicima.


Obzirom da je bila riječ i željezničkoj nekretnini, nitko iz gradske uprave, a još manje iz sesvetske Gradske četvrti nije mogao utjecati na to, iako se u više navrata pokušalo urgirati. Kotač se zakotrljao tek kad su Sesvećani ljetos doveli ministra prometa Olega Butkovića i pokazali mu taj neslavni objekt. Prestravljen viđenim odmah je pozvao nadležnog direktora i naprosto mu naložio da riješi taj problem.


I konačno je riješeno, zahod je srušen, prostor uređen i upravo pred blagdane je sve izasfaltirano kako bi barem u tom segmentu željeznička postaja Sesvete izgledala malo bolje. Postavljeni su i držaći za bicikle i odmah je cijeli taj prostor vizualno puno prihvatljiviji od donedavnog.


Pitamo šefa sesvetskog željezničkog kolodvora kad će se krenuti u obnovu same zgrade, a on nevoljko sliježe ramenima. "Koga god pitaš, nitko ti ne zna odgovoriti. Svi direktori kažu da novac nije problem, da ga ima samo treba donijeti odluku i krenuti. Ako nije problem novac, onda ja ne znam što je i gdje je problem zašto se ne krene konačno u to", kaže nam Josip Čorluka i sam zadovoljan što je na njegovom kolodvoru sada i više mjesta.


Željeznica je obećala nova stajališta vlakova u Sesvetskoj Sopnici i Sesvetskim Selima / Selnici. Sopnica praktično već za koji dan postaje gradilište, počinje izgradnja stajališta, a naznake su da bi se nakon što se izrađeni i ishođeni svi papiri, do kraja godine moglo se krenuti i sa Selnicom. Ostaje nam još samo jedna sitnica. Uređenje kolodvora u "četvrtom gradu" po veličini u državi, a čija je zgrada sagrađena kad su Sesvete bile malo veće selo. 





Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account