Tribina o pravima hrvatskih branitelja održana sinoć u dupkom punoj Plavoj dvorani

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.4.2022. 9:29:16
Tribina o pravima hrvatskih branitelja održana sinoć u dupkom punoj Plavoj dvorani

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon izmjena i dopuna Zakona i hrvatskim braniteljima, prva tribina o tim novostima održana je sinoć u Sesvetama u Plavoj dvorani.



Dupkom puna Plava dvorana zorno je svjedočila snažnom zanimanju braniteljske populacije u Sesvetama za informacijama o svojim pravima koja su dorađena pojedinim izmjenama i dopunama u braniteljskom zakonu.  


O tim novitetima, o primjeni Zakona o hrvatskim braniteljima, programu aktivnosti na brizi o zdravlju braniteljske populacije, te o programu sufinanciranja veteranskih centara iz EU fondova govorili su predstavnici nadležnih državnih tijela.

Tako su novitete predstavljali: 


Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić,

Saborski zastupnik i potpredsjednik odbora za obranu Hrvatskog Sabora Ante Deur,

Zamjenik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivo Bulaja,

Glavni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivica Akmadža,

Djelatnice istog ministarstva Zlatkica Marinković Danilović i Lina Lena Soukup.


Na skupu su kao gosti nazočili Branko Podolar, ratni zapovjednik 144. brigade i Stjepan Kezerić, predsjednik VGČ Sesvete i sam odlikovani branitelj, te pojedini vijećnici.


Organizatori tribine bili su Veterani 144. brigade HV-a. Glavni gost tribine trebao je biti  ministar branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved, međutim, na žalost nije, kako je obećao, mogao doći, morao je biti na sjednici Vlade RH koja je izvanredno savana zbog raznih okolnosti koje se ovih dana događaju u i izvan države.


Ovakvi i slični skupovi, kako doznajemo, odvijat će se u Sesvetama periodično u cilju potpunog informiranja svih branitelja o njihovim pravima.



Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 13:31:29

Create Account