Uručene nagrade za najljepšu fotografiju Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2018. 23:20:09
Uručene nagrade za najljepšu fotografiju Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Potpredsjednik udruge Zelene i plave Sesvete Radoslav Dumančić uručio je u nedjelju nagrade pobjednicima natječaja za najljepšu fotografiju Sesveta.


Udruga Zelene i plave Sesvete jesenas je raspisala natječaj za najljepšu fotografiju Sesveta. Pozvala je sve građane da fotografiraju sesvetske ljepote i sudjeluju na natječaju. Do okončanja natječaja krajem prošlog tjedna prispjelo je više od 240 fotografija četrdesetak većinom fotografa amatera.


Nagrađeni fotografi i fotografije su: 


1. Ivan Princip, Crkva Svih Svetih na mjesečini




2. Miljenko Hegedić, Sesvete u svibnju




3. Ivan Petanjek, Nevrijeme u Sesvetskom Kraljevcu



"Najteže je bilo odabrati najljepše fotografije. Sve su bile pozitivne, pričale pozitivne priče o našem kraju, rado bi ih nagradio dvadesetak, no, morali smo odabrati tri najbolje. Sve su objavljene na fejsu udruge. Bodove su donosili klikovi ispod fotografije, no prevagu je imala ipak odluka stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Livio Andrić, fotograf, Ivan Babić, fotograf i književnik, Ivan Kujundžić, akademski kipar, Sanela Đurinec Rajić, akademska slikarica i Mirjana Spajić Butorac, profesorica u Obrtničkoj školi Zagreb", rekao je prilikom uručenja nagrada Dumančić.


Dodao je da udruga Zelene i plave Sesvete i ovim putem želi širiti pozitivnu sliku o Sesvetama, a sa svojim idejama revitalizacije života i okoliša u kojem Sesvećani žive od kojih je jedna pretvorena i u konkretni projekt koji počinje i sa svojim stvarnim životom stvaranja novog životnog, radnog i društvenog prostora na području negdašnjeg Sljemena, nastojat će u doglednoj budućnosti na sve načine umnogome poboljšati život i rad na prostorima cjelokupnog Sesvetskog prigorja.


Nagrade su osigurali sponzori koji su prijatelji ili članovi Udruge. Tako je spozor prve nagrade, putovanje u Rim, sedam dana za dvije osobe, Slavo Mandurić, vlasnik hodočasničke putničke agencije Kraljica mira. Druga nagradu, umjetnička sliku sesvetske župne crkve, ulje na platnu velikog formata rad je akademskog slikara Tomislava Dilbera, dok je treća nagrada, večera za dvije osobe u restoranu Valis u Sesvetama, dar ugostitelja Mije Šarića. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account