Započela izgradnja željezničkog stajališta Sesvetska Sopnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.11.2019. 9:54:30
Započela izgradnja željezničkog stajališta Sesvetska Sopnica

Foto: Radoslav Dumančić

Izgradnja željezničkog stajališta prigradske željeznice u Sesvetskoj Sopnici započela je prije nekoliko dana.Izgradnja stajališta je krenula, no doduše za sada se još malo vidi. Naime, punim radovima prethodi potrebno izmještanje energetskih i komunikacijskih kablova koji se nalaze tik uz prugu. Nakon završetka tog dijela, kreće se punim radovima izgradnje stajališta. Prema najavama, radovi bi trebali biti gotovo i stajalište pušteno u funkciju tijekom naredne godine. 


Cijela investicija iznosit će oko 20 milijuna kuna, novac je u cijelosti osiguralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske. Neslužbeno doznajemo da bi i sam ministar tijekom narednog tjedna trebao obići početak radova na izgradnji ovog stajališta. 


Što se tiče željezničkog stajališta Sesvetska Sela/Selnica, izrada projekta je u tijeku, očekuje se da će do polovice naredne godine biti izrađen, te potom pokrenuta potrebna procedura u nastavku ostvarenja projekta. Predviđa se da bi do kraja naredne godine trebao biti izabran izvođač radova, a sama izgradnja bi trebala započeti, vjerojatno i završiti 2021. godine.


Nacrt nadstrešnice iz glavnog projekta:
Vezane vijesti
Ažurirano: 8.7.2020. 13:01:57

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account