Započela izgradnja željezničkog stajališta Sesvetska Sopnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.11.2019. 9:54:30
Započela izgradnja željezničkog stajališta Sesvetska Sopnica

Foto: Radoslav Dumančić

Izgradnja željezničkog stajališta prigradske željeznice u Sesvetskoj Sopnici započela je prije nekoliko dana.Izgradnja stajališta je krenula, no doduše za sada se još malo vidi. Naime, punim radovima prethodi potrebno izmještanje energetskih i komunikacijskih kablova koji se nalaze tik uz prugu. Nakon završetka tog dijela, kreće se punim radovima izgradnje stajališta. Prema najavama, radovi bi trebali biti gotovo i stajalište pušteno u funkciju tijekom naredne godine. 


Cijela investicija iznosit će oko 20 milijuna kuna, novac je u cijelosti osiguralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske. Neslužbeno doznajemo da bi i sam ministar tijekom narednog tjedna trebao obići početak radova na izgradnji ovog stajališta. 


Što se tiče željezničkog stajališta Sesvetska Sela/Selnica, izrada projekta je u tijeku, očekuje se da će do polovice naredne godine biti izrađen, te potom pokrenuta potrebna procedura u nastavku ostvarenja projekta. Predviđa se da bi do kraja naredne godine trebao biti izabran izvođač radova, a sama izgradnja bi trebala započeti, vjerojatno i završiti 2021. godine.


Nacrt nadstrešnice iz glavnog projekta:
Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2021. 15:25:16

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account