Maza i Maza, predstavljanje slikovnice u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.5.2023. 15:33:21
Početak: 17.05.2023. 11:00
Maza i Maza, predstavljanje slikovnice u Knjižnici Dubec

Foto: naslovnica knjige

Slikovnica Maza i Maza autorice Alme Pongrašić bit će predstavljena u Knjižnici Dubec ovu srijedu.



Knjižnica Dubec će u suradnji s DV Ivana Brlić Mažuranić ugostiti autoricu slikovnice "Maza i Maza", Almu Pongrašić. Predstavljanje slikovnice koja govori o mačjim avanturama i autorice koja niz godina aktivno pomaže životinjama, odlično se uklapa u Cat Book Corner, program koji je knjižnica nedavno započela u suradnji sa skloništem za nezbrinute životinje gtada Zagreba Dumovec. 


"Upoznajte Mazu, tipičnu kućnu macu koja je uživala u svom životu sve dok nije shvatila da joj je dosadno i kako bi voljela otići iz svog doma, u pravu avanturu! Ali ti nije mogla obaviti sama pa je u pomoć pozvala...."



Alma Pongrašić je rođena u Zagrebu u spisateljsko-ilustratorskoj obitelji. Cijeli život je okružena knjigama i slikovnicama, no njezina prava strast su životinje. Još kao srednjoškolka  dvije godine je volontirala na Veterinarskom fakultetu, a kasnije u skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu gdje je upoznala (i, naravno, udomila) svoju sadašnju ljubimicu Gili zbog koje je napisala svoju prvu slikovnicu „Mi (ni)smo sami“, kojom je, putem književnih susreta, članaka u tiskanim medijima i televizijskih emisija, započela raditi na vlastitom projektu senzibilizacije djece i roditelja na pravo na dostojanstven život svih bića na planeti Zemlji, kao i poticanja ljudi da udome napuštene i/ili zlostavljane životinje. Njezina druga slikovnica „Tofu i Tuna i pčela“ (prva iz serijala o dvojici pseće braće) također govori o napuštenim pa udomljenim psima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.6.2023. 14:38:05

Create Account