Ovog vikenda Stara jela z Dugoga Sela, Tomislav Špiček ocjenjuje najbolje martinske guske

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.9.2021. 13:20:39
Početak: 17.09.2021. 18:00
Ovog vikenda Stara jela z Dugoga Sela, Tomislav Špiček ocjenjuje  najbolje martinske guske

Foto: Plakat

S ciljem očuvanja i promocije tradicionalnih jela posavsko-prigorskog kraja, međunarodna kulturno-gastronomska manifestacija „Stara jela z Dugoga Sela“, spremna je za još jedno izdanje.


 


Nakon što je prošlogodišnja manifestacija otkazana zbog COVID-19 epidemije, ove godine manifestacija održati će se u subotu 18. rujna 2021., od 10:00 sati, u Perivoju I. B. Mažuranić u Dugom Selu


 Bogati kulturni program započinje u petak 17. rujna u 18:00 sati otvaranjem izložbe radova umjetnika s 20. likovnih susreta Zagrebačke županije u velikoj Sali Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Večernji sati biti će rezervirani za koncert Ivana Zaka.


 Središnji događaj biti će drugog dana manifestacije, u subotu 18. rujna. Program započinje u 10:00 sati službenim otvaranjem manifestacije, a Dugoselci i njihovi gosti moći će uživati u raznovrsnoj ponudi tradicionalnih jela i pića. 


Od 16,30 slijedi folklorni kolaž šest KUD-ova iz posavsko-prigorskog kraja koji će predstaviti svoje tradicijske nošnje i plesove. Stručni žiri predvođen proslavljenim hrvatskim kuharom, Tomislavom Špičekom, od 17,30 sati ocjenjivat će najbolje martinske guske, kao i najbolje domaće dugoselske kolače.


Osim u ukusnoj hrani i dobroj kapljici, posjetitelji će moći obići i sajmeni dio manifestacije, na kojem će se predstaviti domaći OPG-i i obrti sa svojim  proizvodima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.11.2021. 16:27:45

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account