Moj mikrokozmos - međunarodna izložba suvremene keramike otvorena sinoć u Galeriji Kurija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.2.2024. 11:47:57
 Moj mikrokozmos - međunarodna izložba suvremene keramike otvorena sinoć u Galeriji Kurija

Foto: Irena Vidošević/Muzej Prigorja

Muzej Prigorja domaćin je vrlo zanimljive međunarodne izložbe suvremene keramike izložene u Galeriji Kurija pod nazivom Moj mikrokozmos.



U Galeriji Kurija Muzeja Prigorja u organizaciji udruge Glineraj u subotu navečer otvorena je međunarodna izložba suvremene keramike pod nazivom Moj mikrokozmos. 


Na izložbi sudjeluju 44 umjetnika iz sedam zemalja: Austrije, Hrvatske, Italije, Irana, Mađarske, Slovenije i Turske.


"Ovom izložbom umjetnici su u njima bliskom mediju, većinom keramičkoj skulpturi, prikazali svoj odnos prema svijetu. Svaki od njih je predstavio vlastita promišljanja o "vječnim pitanjima": smislu života, rođenja, smrti, ljubavi, rata i mira, čovjeka i prirode i ispričao priču o vlastitom biću, mikrokozmosu koji ga nastanjuje i interakciji sa svijetom/kozmosom koji ga okružuje. Neki su težili ravnoteži, neki beskonačnosti, a neki samo željeli da ih se ostavi na miru. Većinom su se identificirali s prirodom i svoje mikrokozmose isprepleli sa stvarnim svemirskim prostranstvima. Na kraju, svi smo nastali od zvjezdane prašine, dio smo svemira i svemir je u nama" naglašava kustosica izložbe Elizabeta Wagner, mag. hist. art.


Autorice koncepta izložbe su Marina Blažek i Ljubica Lovrenčić, koje su uz Nikolinu Rodić Grgac i koordinatorice projekta. Izložbu pogledajte do 29. veljače.


Auto članka: Tomislav Mrčić


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2024. 10:33:23

Create Account