Trio Brio sesvetske glazbene škole na međunarodnom koncertu u Trstu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.6.2023. 9:26:15
Trio Brio sesvetske glazbene škole na međunarodnom koncertu u Trstu

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Trojica učenika tambure sesvetske glazbene škole neslužbeno zvanih i Trio Brio predstavljali su Hrvatsku na festivalu klasične glazbe "Esyo in the City" u Trstu.




Trojica izvrsnih mladih tamburaša Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Patrik Zlomislić, Ivan Eržić i Gabriel Zečević pod vodstvom prof. Nenada Dana Koziga i uz klavirsku pratnju prof. Josipa Frigana imali su čast predstavljati Republiku  Hrvatsku na festivalu klasične glazbe "Esyo in the City" u Trstu. Odsvirali su tri koncerta i zadivili publiku, koja ih je oduševljeno nagradila pljeskom. 


Prvi koncert održan je 13. lipnja u Biblioteci comunale "Stelio Mattioni", drugi 14. lipnja pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u  Museo Sartorio, treći 15. lipnja u domu za starije Itis. Mladim umjetnicima čestitale su generalna konzulica Nevenka Grdinić i konzulica- savjetnik Davorka Sarić.


"Srdačno nas je  dočekao i bio logistika tijekom boravka u Trstu maestro Igor Coretti, voditelj i dirigent europskog orkestra mladih Esyo, koji nas je pozvao kao školu dugogodišnju suradnicu orkestra. Kao poklon dobili smo u jednom dućanu muzikalija mnoštvo notnog materijala i stalke za instrumente. 

Hvala Igoru, Generalnom konzulatu i svim domaćinima ustanova gdje su koncerti održani. Trst smo upoznali i turistički", izjavila je ravnateljica Ljerka Pašalić. 


Ovime je naša glazbena škola još jednom pronijela glas Sesveta, Zagreba i Hrvatske i izvan granica naše zemlje. 

Veću galeriju fotografija pogledajte na facebook stranici Glazbene škole.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account